ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Β. Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Την πρώτη της νίκη και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής πανηγύρισε η Ακτή Ελεφαντοστού, όμως αυτή δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στη φάση των «16».
Οι Ιβοριανοί επιβλήθηκαν της Βόρειας Κορέας με σκορ 3-0 στο «Μπομπέλα» του Νέλσπρουιτ, όμως δεν κατάφεραν να πιάσουν το.... όνειρο που κυνηγούσαν. Βλέπετε, το τελευταίο απαιτούσε ήττα της Πορτογαλίας μ' ένα... σεβαστό σκορ απ' τη Βραζιλία και παράλληλα έναν θρίαμβο των Αφρικανών επί των Κορεατών με διαφορά 6-8 γκολ.

Πάντως, το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για το συγκρότημα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, που προηγήθηκε 2-0 με την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου χάρη στα τέρματα των Γιάγια Τουρέ (14') και Ντιντιέ Ντρογκμπά (20'), αλλά στη συνέχεια οι Κορεάτες δεν θέλησαν να πάθουν τα ίδια που έπαθαν απ' τους Πορτογάλους και τελικά περιορίστηκαν στο να δεχθούν απλά άλλο ένα γκολ μέχρι το τέλος του ματς (απ' τον Καλού στο 82').

Γνωρίζοντας πως ψάχνουν ένα... καράβι γκολ, οι Ιβοριανοί μπήκαν στο ματς με σαφή πρόθεση να παίξουν επιθετικά. Απ' την άλλη, οι Κορεάτες το μόνο που επιζητούσαν ήταν να μην επαναληφθεί ό,τι και στον προηγούμενο αγώνα που είχαν δώσει απέναντι στην Πορτογαλία κι έτσι πρώτο μέλημα ήταν η αποφυγή μιας νέας συντριβής. Αυτή, πάντως, έδεχνε πως μπορεί να έλθει, αφού μέχρι το 20' η Ακτή Ελεφαντοστού είχε πετύχει τρία γκολ, αλλά είχαν μετρήσει τα δύο (σωστά), ενώ είχε κι ένα δοκάρι. Στο 11' ο Ντρογκμπά σκόραρε από αντικανονική θέση, κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη του βοηθού.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο γνωστός μας απ' το πέρασμά του απ' τον Ολυμπιακό, Γιάγια Τουρέ, με εξαιρετικό πλασέ (από... σωστή θέση) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιόνγκ-Γκουκ δίνοντας το προβάδισμα στους «Ελέφαντες». Στο 17' ο Ρομαρίκ στάθηκε άτυχος, αφού το μακρινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μιόνγκ-Γκουκ, αλλά στο 20' πήρε το... αίμα του πίσω. Το δυνατό σουτ του Ντρογκμπά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κορεατών, αλλά ο Ρομαρίκ παίρνοντας το ριμπάουντ «έγραψε» το 2-0 με κεφαλιά.

Οι Κορεάτες θέλησαν ν' απαντήσουν και στο 24' η εκτέλεση φάουλ απ' τον Χο Γιουνγκ Τσο έστειλε την μπάλα λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπαρί. Οι Αφρικανοί επέμειναν για ένα τρίτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου τόσο στο 31', όταν το σουτ του Κεϊτά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, όσο και στο 38', οπότε το σουτ του Ζερβινιό από πλεονεκτική θέση πέρασε κι αυτό άουτ κι ενώ «έγλειψε» το δεξί δοκάρι της εστίας των Κορεατών.

Στο β' μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την Ακτή Ελεφαντοστού να επιτίθεται και τη Βόρεια Κορέα να θέλει να κρατήσει τους Αφρικανούς μακριά απ' την εστία της. Στο 56' η κεφαλιά του Ντρογκμπά πέρασε λίγο έξω απ' την εστία του Μιόνγκ-Γκουκ, ενώ παρόμοια εξέλιξη είχε και η φάση του 61 με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Κάποια μακρινά σουτ των Ρομαρίκ και Καλού δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Βόρειας Κορέας, με τους Ασιάτες να έχουν πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 82', αλλά τον Τάε Σε να μην μπορεί να νικήσει τον Μπαρί από πλεονεκτική θέση.

Ύστερα απ' αυτό, όμως, η Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε το τρίτο γκολ που τόσο πολύ έψαχνε, με τον Μποκά να σεντράρει από αριστερά και τον Καλού με πλασέ απ' το ύψος της μικρής περιοχής να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Ένα σκορ που για... ένα δευτερόλεπτο μετατράπηκε σε 4-0, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να καταλάβουμε πως το τέρμα που πέτυχε ο Ντουμπιά (στο 79' είχε αντικαταστήσει τον Ρομαρίκ) δεν μέτρησε, αφού βρισκόταν σε αντικανονική θέση.
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ Χουν): Μιονγκ Γκουκ, Κουάνγκ Τσον, Γιονγκ Χιοκ, Τσολ Γιν, Γιουν Ιλ, Γιουν Ναμ, Ιν Γκουκ (67' Κουμ Τσολ), Γιονγκ Χακ, Ναμ Τσολ, Γιονγκ Τζο, Τάε Σε
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν-Γκόραν Ερικσον): Μπαρί, Μποκά, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ, Ρομαρίκ (79' Ντουμπιά), Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβίνιο (64' Ντιντάν), Ντρογκμπά, Κεϊτά (64' Καλού).


2' / O Κεϊτά πλασάρει, αλλά ο Μιόνγκ-Γκουκ αποκρούει με τα πόδια.

8' / Εκτέλεση φάουλ του Ρομαρίκ από μακρινή απόσταση, μπλοκάρει ο Κορεάτης πορτιέρο.

10' / Ο Ντρογκμπά μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά η παράλληλη μπαλιά του δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

11' / Σωστά δεν μέτρησε ο διαιτητής γκολ του Ντρογκμπά, μιας και ο επιθετικός της Τσέλσι ήταν σε αντικανονική θέση.

14'-ΓΚΟΛ! / Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-1 / Ο Γιάγια Τουρέ βάζει μπροστά στο σκορ τους Ιβοριανούς, καθώς με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιόνγκ-Γκουκ.

17' / Μακρινό σουτ του Ρομαρίκ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μιόνγκ-Γκουκ. Ευκαιρία για τους Αφρικανούς να «ζευγαρώσουν» τα τέρματά τους.

20'-ΓΚΟΛ! / Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-2 / Το δυνατό σουτ του Ντρογκμπά βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κορεατών, αλλά ο Ρομαρίκ πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Ακτής Ελεφαντοστού. Ακόμη, όμως, η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον θέλει... μισή ντουζίνα γκολ (και βέβαια ήττα της Πορτογαλίας στο Ντέρμπαν απ' τη Βραζιλία), προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

24' / Εκτέλεση φάουλ απ' τον Χο Γιουνγκ Τσο, η μπάλα καταλήγει λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπαρί.

31' / Σέντρα του Εμπουέ από δεξιά, ο Κεϊτά πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα έξω απ' την εστία του Μιόνγκ-Γκουκ.

38' / Μεγάλη ευκαιρία για τους Αφρικανούς, με το σουτ του Ζερβινιό από πλεονεκτική θέση να περνάει άουτ κι ενώ «έγλειψε» το δεξί δοκάρι της εστίας των Κορεατών.

43' / Μακρινό σουτ του Εμπουέ στέλνει την μπάλα άουτ.

44' / Σέντρα του Ντρογκμπά από αριστερά, ο Ζερβινιό πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Μιόνγκ-Γκουκ μπλοκάρει στα θερά την μπάλα.

17.45 Λήξη του α' ημιχρόνου χωρίς να κρατηθούν περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα καθυστέρησης. Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-2.

18.01 Έναρξη του β' ημιχρόνου.

51' / Σουτ του Εμπουέ εκτός περιοχής στέλνει την μπάλα να περάσει πάνω απ' την κορεατική εστία.

52' / Σουτ του Τάε Σε μπλοκάρει ο Μπαρί.

56' / Πολύ καλή στιγμή για την Ακτή Ελεφαντοστού, με την κεφαλιά του Ντρογκμπά εντός μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα λίγο έξω απ' την εστία του Μιόνγκ-Γκουκ.

61' / Νέα κεφαλιά του Ντρογκμπά στέλνει την μπάλα αουτ.

64' / Δύο αλλαγές για την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Καλού αντικαθιστά τον Κεϊτά κι ο Ντιντάν αντικαθιστά τον Ζερβινιό.

67' / Αλλαγή για τη Βόρεια Κορέα. Ο Κουμ-Τσολ αντικαθιστά τον Ιν-Γκουκ.

68' / Μακρινό σουτ του Ρομαρίκ, απομακρύνει ο Μιόνγκ-Γκουκ.

71' / Σουτ του Καλού απ' το ημικύκλιο, μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο ο Κορεάτης πορτιέρο.

72' / Σουτ του Καλού από αριστερά, η μπάλα περνάει πάνω απ' τα γκολπόστ του Μιόνγκ-Γκουκ.

78' / Μακρινό σουτ του Κουμ-Τσολ, μπλοκάρει ο Μπαρί.

79' / Αλλαγή για την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ντουμπιά αντικαθιστά τον Ρομαρίκ.

80' / Μεγάλη ευκαιρία για τη Βόρεια Κορέα και τον Τάε-Σε, που δεν μπορεί να νικήσει τον Μπαρί από πλεονεκτική θέση.

82'-ΓΚΟΛ! / Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3 / Σέντρα του Μποκά από αριστερά και ο Καλού με πλασέ απ' το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μιόνγκ-Γκουκ.

85' / Σωστά δεν μέτρησε ο διαιτητής το γκολ του Ντουμπιά, αφού ο σκόρερ βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

90' / Πέντε λεπτά θα είναι ο χρόνος των καθυστερήσεων.

18.51 Λήξη αγώνα. Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3.
sportnooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις