ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1


Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής φαίνεται πως θα είναι αυτό των εκπλήξεων. Η μεγαλύτερη απ' αυτές, πάντως, αναμφίβολα είναι αυτή που σημειώθηκε στο «Μομπέλα» του Νέλσπρουιτ, όπου η «ηρωική» Νέα Ζηλανδία «κράτησε» στο 1-1 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.
Ομάδα χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό οι «ατζούρι», που παρέμειναν χωρίς νίκη μέσα στο 2010 και πλέον κινδυνεύουν άμεσα νά αποκλειστούν απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης! Η νευρικότητα που δημιούργησε στους Ιταλούς το γκολ του Σμελτς απ' το 7', δεν τους...
εγκατέλειψε ούτσε στο 29', οπότε και ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιακουίντα. Αναλώθηκαν σε πολλά μακρινά σουτ, με τα περισσότερα απ' αυτά ν' αποτελούν εύκολη «λεία» για τον γκολκίπερ της Νέας Ζηλανδίας.

Απ' την άλλη, το συγκρότημα της Ωκεανίας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και τον τερματοφύλακα Πάστον να δηλώνει «παρών» όσες φορές χρειάστηκε. Σίγουρα πρόκειται για άθλο των Νεοζηλανδών, που στο σύνολό τους αγωνίζονται στις μικρές Κατηγορίες της Αγγλίας (Τσάμπιονσιπ, Ντιβίσιον 1 και Ντιβίζιον 2), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ποδόσφαιρό τους είναι ερασιτεχνικό και η μόνη επαγγελματική ομάδα που διαθέτουν, η Ουέλινγκτον Φίνιξ, παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Ιταλούς ν' αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων με εμφανή σκοπό να ελέγξουν το παιχνίδι. Όμως το γρήγορ γκολ των Νεοζηλανδών τους αποσυντόνισε. Ήταν το 7', όταν ο Έλιοτ εκτέλεσε φάουλ, ο Ριντ ακούμπησε με το κεφάλι την μπάλα στέλνοντάς την προς τον Σμελτς, που εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Καναβάρο δεν κατάφερε να την απομακρύνει και από κοντά την «έσπρωξε» στα δίχτυα της εστίας του Μαρκέτι ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, όπως φάνηκε απ' το ριπλέι, ο σκόρερ ήταν ακάλυπτος την ώρα της κεφαλιάς του Ριντ και το γκολ δεν θά 'πρεπε να μετρήσει απ' το διαιτητή Μπάτρες.

Οι Ιταλοί επιχείρησαν ν' απαντήσουν άμεσα, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα τόσο με την εκτέλεση φάουλ του Πάστον στο 9', όσο και με τις προσπάθειες του Κιελίνι στο 17' και του Τζαμπρότα στο 22'. Στο 27' οι «ατζούρι» έφτασαν μια «ανάσα» απ' την ισοφάριση, αλλά το μακρινό δυνατό σουτ με φάλτσο του Μοντολίβο βρήκε το εσωτερικό τμήμα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Πάστον. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, η αυστηρή απόφαση του Μπάτρες επέτρεψε στην Ιταλία να κάνει το 1-1. Ντε Ρόσι και Σμιθ αλληλοσπρώχτηκαν στην προσπάθειά τους να πάρουν την καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο Ιταλός έπεσε θεαματικά σε μια στιγμή που ο διαιτητής απ' τη Γουατεμάλα παρατηρούσε τη «μονομαχία» αυτή (απ' τις πολλές που γίνονταν σε κάθε ματς) κερδίζοντας πέναλτι.

Έτσι, ο Ιακουίντα ανέλαβε την εκτέλεση στο 29 και νίκησε τον πάστον ισοφαρίζοντας 1-1. Θά 'λεγε κανείς ότι κάπου εκεί οι παίκτες του Μαρτσέλο Λίπι θ' ανέβαζαν «ταχύτητες» και θα έφταναν στη νίκη, αλλά... Οι Ιταλοί ναι μεν πίεζαν, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι Νεοζηλανδοί αμύνονταν με σθένος. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η μόνη αξιόλογη στιγμή ήταν αυτή του 45', με τον Πάστον ν' αποκρούει δύσκολα το σουτ του Ντε Ρόσι. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λίπι «έριξε» στον αγώνα τους Καμορανέζι και Ντι Νατάλε (αντί των Πέπε και Τζιλαρντίνο), όμως δεν πήρε αυτό που ζητούσα, αν και οι δύο παίκτες σίγουρα παρουσιάστηκαν πιο «ζωηροί» κι επικίνδυνοι απ' αυτούς που αντικατέστησαν. Μέχρι το 70' οι Ιταλοί απείλησαν μόλις μία φορά, στο 49', με το γυριστό σουτ του Ντι Νατάλε να εξουδετερώνει ο Πάστον.

Μάλιστα, οι Νεοζηλανδοί έχασαν κι αυτοί μία καλή ευκαιρία με τον Βίσελιτς στο 64', μετά την κακή απομάκρυνση του αρνητικού Φάμπιο Καναβάρο. Στο 70' χάθηκε ίσως η καλύτερη ευκαιρία των ιταλών για το 2-1, με το δυνατό μακρινό σουτ του Μοντολίβο, ν' αποκρούει ο Πάστον εντυπωσιακά με το δεξί του χέρι. Μέχρι το τέλος, οι «ατζούρι» απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, αφού αδυνατούσαν να μπουν στην περιοχή της Νέας Ζηλανδίας με αξιώσεις. Απ' αυτά τα σουτ θα ξεχωρίσουμε του Καμορανέζι στο 79' και στο 88' και του Ντι Νατάλε στο 80', πάντως, ηα καλύτερη στιγμή του τελευταίου 20λέπτου ανήκε στην ομάδα της Ωκεανίας, με τον Γουντ ν' αποφεύγει με εξαιρετική προσπάθεια τον Καναβάρο στο 83' και να δοκιμάζει ένα σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μαρκέτι.


Διαιτητής: Κάρλος Μπάτρες (Γουατεμάλα)
Κίτρινες κάρτες: Φάλον, Σμιθ, Νέλσεν



Οι συνθέσεις:
ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρισίτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε (46' Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (46' Ντι Νατάλε), Μαρκίζιο (61' Πατσίνι), Τζαμπρότα, Μοντολίβο
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Πάστον, Λόκχεντ, Ριντ, Βίτσελιτς (81' Κρίστι), Νέλσεν, Έλιοτ, Σμελτζ, Κίλεν (90'+3' Μπάρον), Μπέρτος, Φάλον (63' Γουντ), Σμιθ.


Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...


16.50 Οι Ιταλοί θ' αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη του Ρομπέρτο Ροσάτο που «έφυγε» σήμερα απ' τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ο εκλιπών ήταν μέλος των «ατζούρι» στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1966 και του 1970, καθώς και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατέκτησαν το 1968.

17.00 Έναρξη της αναμέτρησης.

2' / Το πρώτο κόρνερ στο ματς είναι για την Ιταλία και το κέρδισε ο Πέπε.

7'-ΓΚΟΛ! / Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 0-1 / Εκτέλεση φάουλ του Έλιοτ, ο Ριντ πιάνει μια κεφαλιά, ο Καναβάρο δεν καταφέρνει ν' απομακρύνει, η μπάλα φτάνει στον Σμελτς κι αυτός από κοντά την «σπρώχνει» στα δίχτυα της εστίας του Μαρκέτι ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, ο σκόρερ είναι ακάλυπτος την ώρα της κεφαλιάς του Ριντ και το γκολ δεν θά 'πρεπε να μετρήσει...

9' / Φάουλ του Μοντολίβο από πλάγια αριστερά, ο Πάστον έδιωξε με τις γροθιές.

14' / Κίτρινη κάρτα στον Φάλον (Νέα Ζηλανδία).

17' / Ο Κιελίνι από πλεονεκτική θέση δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του πάστον, αφού έστειλε την μπάλα προς το... πλάγιο.

20' / «Φουλ» επίθεση για τους Ιταλούς, που όμως δεν έχουν καταφέρει ν' απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Πάστον.

22' / Μακρινό σουτ του Τζαμπρότα στέλνει την μπάλα λίγο πάνω απ' την εστία του Πάστον. Καλή στιγμή για τους «ατζούρι».

23' / Ο Φάλον σε εναέρια «μονομαχία» με τον Κιελίνι βρίσκει τον Ιταλό αμυντικό με τον αγκώνα, αλλά ο διαιτητής, Κάρλος Μπάτρες, δεν δείχνει κίτρινη στον Νεοζηλανδό, που θα ήταν και η δεύτερή του στον αγώνα...

27' / Μακρινό δυνατό σουτ με φάλτσο του Μοντολίβο βρίσκει το εσωτερικό τμήμα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Πάστον. Η καλύτερη στιγμή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην αναμέτρηση.

28' / Τρίτο λάθος του διαιτητή στο ματς και πρώτο κατά της Νέας Ζηλανδίας. Η Ιταλία κερδίζει πέναλτι σε «βουτιά» του Ντε Ρόσι σε «μονομαχία» του με τον Σμιθ. Ο τελευταίος κρατούσε τον Ντε Ρόσι και το ίδιο έκανε κι ο Ιταλός στην προσπάθειά τους να πάρουν την καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή. Απ' τις φάσεις που γίνονται συνέχεια σε κάθε αγώνα.

28' / Κίτρινη κάρτα στον Σμιθ (Νέα Ζηλανδία) για το κράτημά του πάνω στον Ντε Ρόσι.

29'-ΓΚΟΛ / Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1 / Ο Ιακουίντα νικάει τον Πάστον απ' το σημείο του πέναλτι και ισοφαρίζει για λογαριασμό των Ιταλών.

35' / Σουτ του Ντε Ρόσι από μακριά δεν ανησυχεί τον Πάστον.

40' / Η πίεση των Ιταλών συνεχίζεται, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αμύνονται σθεναρά οι Νεοζηλανδοί.

45' / Πολύ καλό σουτ του Ντε Ρόσι, αποκρούει δύσκολα ο Πάστον.

45' / Ένα το λεπτό της καθυστέρησης για το α' μέρος.

17.46 Λήξη ημιχρόνου. Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1. Με τα δύο γκολ του ματς να έχουν σημειωθεί από διαιτητικά λάθη και τους Ιταλούς να έχουν τον πλήρη έλεγχο, αλλά να μην καταφέρνουν ν' απειλήσουν ουσιαστικά τον πάστον ολοκληρώθηκε το α' ημίχρονο. Προβληματική η Ιταλία, που σίγουρα με τέτοιου είδους εμφανίσεις δεν έχει σπουδαίο μέλλον στη διοργάνωση.

18.01 Έναρξη του β' ημιχρόνου.

46' / Δύο αλλαγές για την Ιταλία-Ο Καμορανέζι αντικαθιστά τον Πέπε και ο Ντι Νατάλε αντικαθιστά τον Τζιλαρντίνο.

49' /  Πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους Ιταλούς, με το γυριστό σουτ του Ντι Νατάλε να εξουδετερώνει ο Ντε Ρόσι.

55' / Αδυναμία της Ιταλίας να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Νέας Ζηλανδίας, με το χρόνο να κυλάει υπέρ της ομάδας της Ωκεανίας.

61' / Αλλαγή για την Ιταλία-Ο Πατσίνι αντικαθιστά τον Μαρκίζιο.

63' / Αλλαγή για τη Νέα Ζηλανδία-Ο Γουντ αντικαθιστά τον Φάλον.

64' / Κακή απομάκρυνση απ' τον Καναβάρο, ο Βίσελιτς δοκιμάζει το σουτ και στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

70' / Δυνατό μακρινό σουτ του Μοντολίβο, με τον Πάστον ν' αποκρούει εντυπωσιακά με το δεξί του χέρι.

75' / Έχουν απομείνει 15 λεπτά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η Ιταλία εντείνει την πίεσή της, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

78' / Ο Σμιθ προλαβαίνει με προβολή να διώξει την μπάλα, πριν ο Ιακουίντα πιάσει σουτ από πλεονεκτική θέση.

79' / Σουτ του Καμορανέζι στέλνει την μπάλα άουτ.

80' / Νέο σουτ από μακρινή απόσταση για την Ιταλία, αυτή τη φορά με τον Ντι Νατάλε, φεύγει άουτ.

81' / Αλλαγή για τη Νέα Ζηλανδία-Ο Κρίστι αντικαθιστά τον Βίσελιτς.

83' / Εξαιρετική προσπάθεια του Γουντ, που απέφυγε τον Καναβάρο κι έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μαρκέτι. Πολύ καλή στιγμή για τη Νέα Ζηλανδία.

87' / Κίτρινη κάρτα στον Νέλσεν (Νέα Ζηλανδία).

88' / Μακρινό σουτ του Καμορανέζι, απέκρουσε σε κόρνερ ο Πάστον.

90' / Σουτ του Τζαμπρότα από πολύ πλεονεκτική θέση, η μπάλα βρήκε πάνω στον Νέλσεν κι απομακρύνθηκε.

90' / Τέσσερα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90'+3' / Αλλαγή για τη Νέα Ζηλανδία-Ο Μπάρον αντικαθιστά τον Κίλεν.

18.51 Λήξη αγώνα. Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1. Τεράστια έκπληξη, με την Ιταλία ν' απογοητεύει πλήρως τους οπαδούς της και το συγκρότημα της Ωκεανίας να πανηγυρίζει την σπουδαιότερη επιτυχία της ιστορίας του!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις