ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καμερούν-Δανία 1-2

Η Δανία έγινε το βράδυ του Σαββάτου μόλις η δεύτερη ομάδα (μετά την Εθνική μας) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής που ανέτρεψε αποτέλεσμα. Οι Σκανδιναβοί επιβλήθηκαν 2-1 του Καμερούν στο «Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ» της Πρετόρια έχοντας κορυφαίο τον Ρόμενταλ, που δημιούργησε το πρώτο γκολ (που πέτυχε στο 33' ο Μπέντνερ) και σημείωσε το δεύτερο (61') αφήνοντας άποντους τους Αφρικανούς, που είχαν.... προηγηθεί απ' το 10' με τον Σάμουελ Ετό.
Ωστόσο, για να προκριθεί η Δανία στην επόμενη φάση χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στην Ιαπωνία, ενώ το Καμερούν έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο αγώνας ήταν απ' τους ωραιότερους που έχουν γίνει στη φάση των ομίλων, μιας και οι δύο ομάδες αναζητούσαν τη νίκη κι έπαιξαν «ανοιχτά», με τους Δανούς όμως μετά το 2-1 να «κλείνονται» πίσω για να διαφυλάξουν το σκορ, πράγμα που έπραξαν. Ακολουθούν περισσότερα...

Οι συνθέσεις:
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Εκοτό, Ενκουλού, Μπασόνγκ, Α. Σονγκ, Νιτάπ, Ετό, Εμανά, Γουεμπό, Εγιόνγκ, Μπιά
ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Κ. Πόουλσεν, Κίερ, Άγκερ, Γιάκομπσεν, Γκρόνκιερ, Τόμασον, Γιόργκενσεν, Μπέντνερ, Σ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ.


21.31 Ο Ουρουγουανός διαιτητής, Χόρχε Λαριόντα, σφυρίζει την έναρξη του αγώνα.

5' / Μακρινό σουτ του Ετό φεύγει έξω απ' το δεξί δοκάρι της εστίας του Σόρενσεν.

7' / Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Ρόμενταλ να μπαίνει στην περιοχή του καμερούν από δεξιά και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω απ΄ την εστία του Σουλεϊμανού.

8' / Το πρώτο κόρνερ στον αγώνα είναι υπέρ του Καμερούν.

10'-ΓΚΟΛ! / Καμερούν-Δανία 1-0 / Αβίαστο λάθος απ' τον Κ, Πόουλσεν στο ύψος του ημικυκλίου, η μπάλα κατέληξε στον Ουεμπό κι αυτός τροφοδότησε τον Ετό, που απέναντι στον Σόρενσεν δεν δυσκολεύτηκε ν' ανοίξει το σκορ για λογαριασμό της ομάδας του Πολ Λε Γκεν.

13' / Πολύ καλό σουτ του Εμανά στέλνει την μπάλα λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι της δανέζικης εστίας.

16' / Σουτ του Γκρόνκιερ βρίσκει πάνω στον Νκούλου και περνάει κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται, ο Γκρόνκιερ πετάγεται στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπορεί να πιάσει «γεμάτη» την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

20' / Μακρινό σουτ του Ενό δεν ανησυχεί τον Σόρενσεν, που μπλόκαρε την μπάλα.

20' / Ο Σουλεϊμανού πρόλαβε τον Τόμασον κι έδιωξε την μπάλα, πριν ο Δανός γίνει απειλητικός για την εστία του.

23' / Σουτ του Εμανά από μακρινή απόσταση στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

29' / Ο Εμανά δοκιμάζει σουτ με τ' αριστερό απ' το ύψος του ημικυκλίου, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

33'-ΓΚΟΛ! / Καμερούν-Δανία 1-1 / Ο Κίερ απ' το κέντρο της άμυνας της Δανίας έβγαλε μεγάλη διαγώνια μπαλιά στον Ρόμενταλ κι αυτός από δεξιά έβγαλε ιδανική ασίστ στον Μπέντνερ, που με προβολή ισοφάρισε το ματς σε 1-1.

42' / Μεγάλη ευκαιρία για τη Δανία, με τον Ρόμενταλ να μπαίνει στην περιοχή, να βγάζει στον Τόμασον κι αυτός απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής ν' αποτυγχάνει να την στείλει στα δίχτυα, αφού έσωσε με αυτοθυσία ο Σονγκ.

42' / Δοκάρι για το Καμερούν με τον Ετό! Οι Καμερουνέζοι συνδυάστηκαν άψογα στην αντεπίθεση, αλλά ο φορ της Ίντερ έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Σόρενσεν.

43' / Μεγάλη ευκαιρία για το Καμερούν με τον Εμανά, που επιχείρησε να πλασάρει τον Σόρενσεν, ο οποίος έδιωξε την μπάλα, αυτή βρήκε πάνω στον Εμανά και τελικά βγήκε άουτ.

45' / Ένα λεπτό ο χρόνος της καθυστέρησης

22.17 Λήξη ημιχρόνου. Καμερούν-Δανία 1-1. Εντυπωσιακό το μεγαλύτερο μέρος του α' ημιχρόνου, με πολύ καλό ρυθμό, δύο γκολ, ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, που παίζουν «ανοιχτά» αναζητώντας μόνο τη νίκη.

22.33 Έναρξη του β' ημιχρόνου με δύο αλλαγές. Για το Καμερούν ο Μακούν αντικαθιστά τον Εγιόνγκ και για τη Δανία ο Γιένσεν αντικατέστησε τον Γιόργκενσεν.

46'
/ Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Μακούν να εκτελεί κόρνερ, τον Μπιά να πιάνει την κεφαλιά και τον Σόρενσεν να διώχνει σε νέο κόρνερ.


49' / Κίτρινη κάρτα στον Μπασόνγκ (Καμερούν), για κράτημα στον Μπέντνερ.

50' / Δυνατό σουτ του Κίερ έξω απ' την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Σουλεϊμανού.

60' / Καλή στιγμή για το Καμερούν, με τον Γουεμπό να πιάνει το γυριστό σουτ, αλλά χωρίς τύχη.

61'-ΓΚΟΛ! / Καμερούν-Δανία 1-2 / Εξαιρετική προσπάθεια του Ρόμενταλ, που αποφευγει τον Μακούν και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σουλεϊμανού και φέρνει τη Δανία μπροστά στο σκορ.

62' / Κεφαλιά του Γουεμπό πέρασε άουτ.

63' / Σουτ του Μπιά έφυγε άουτ. Καλή στιγμή για το Καμερούν.

66' / Μεγάλη ευκαιρία για το Καμερούν, με τον Μακούν να πιάνει ένα σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

67' / Αλλαγή για τη Δανία-Ο Κάλενμπεργκ αντικαθιστά τον Γκρόνκιερ.

69' / Συνεχίζεται η πίεση των Αφρικανών. Σουτ του Εμανά πέρασε άουτ.

71' / Τεράστια ευκαιρία για τη Δανία, με τον Τόμασον τετ-α-τετ με του Σουλεϊμανού και τον Καμερουνέζο γκολκίπερ να νικάει τον Δανό φορ και να κρατάει το 2-1.

72' / Αλλαγή για το Καμερούν-Ο Ιντρίσου αντικαθιστά τον Μπασόνγκ.

74' / Καλό σουτ του Σονγκ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

75' / Κίτρινη κάρτα για τον Μπιά (Καμερούν).

77' / Σπουδαία επέμβαση του Σόρενσεν στο σουτ του Εμανά, που «κρατάει» αυτό το 2-1.

78' / Αλλαγή για το Καμερούν-Ο Αμπουμπακάρ αντικαθιστά τον Γουεμπό.

80' / Κεφαλιά του Ιντρίσου πέρασε άουτ.

81' / Σουτ του Μπέντνερ εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Σουλεϊμανού.

82' / Σουτ του Αμπουμπακάρ βρήκε στον Κ. Πόουλσεν και πέρασε κόρνερ.

85' / Κεφαλιά του Ιντρίσου, πέρασε άουτ. Πολύ καλή στιγμή για τους Καμερουνέζους.

86' / Αλλαγή για τη Δανία-Ο Γ. Πόουλσεν αντικαθιστά τον Τόμασον.

87' / Κίτρινη κάρτα στον Κίερ (Δανία) για φάουλ στον Αμπουμπακάρ.

90' / Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις