ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Χιλή-Ισπανία 1-2

Με γκολ των Βίγια (24') και Ινιέστα (37'), η Ισπανία νίκησε 2-1 την Χιλή στο «Λόφτους Φέρσφελντ» της Πρετόρια για την 3η αγωνιστική του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όμως προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες. Η Ισπανία ως πρώτη του 8ου ομίλου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στη φάση των «16», ενώ η Χιλή, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37', λόγω αποβολής του Εστράδα με 2η κίτρινη κάρτα και μείωσε με τον Μιγιάρ στο 47', ως δεύτερη θα παίξει με τη Βραζιλία.
Η Ισπανία ήταν αυτή που «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Χιλή νωρίς, με τον Τόρες στο 4' να.... ξεχύνεται μπροστά και να κόβεται τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Μπιέλσα άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις αρετές που έδειξαν και στα προηγούμενα παιχνίδια (συνεχές πρέσινγκ παντού και γρήγορη ανάπτυξη). Ετσι στο 10' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Μποσζούρ γύρισε από δεξιά και ο Μαρκ Γκονζάλες μόνος του έστειλε άουτ το γυριστό σουτ που επιχείρησε.

Κι ενώ η Χιλή έδειχνε καλύτερη μέσα στο γήπεδο, ήρθε στο 24' ο Μπράβο να αφήσει την εστία του και να βγει έξω από την περιοχή για να προλάβει τον Τόρες. Ομως η μπάλα έφτασε στον Βίγια, που από μακριά την έστειλε στο άδειο τέρμα. Εκεί πλέον η Ισπανία πήρε τα «πάνω» της. Κι αφού στο 34' ο Πικέ πρόλαβε τελευταία στιγμή και έκοψε τον Μποσζούρ, ήρθε στο 37' ο Βίγια να «σερβίρει» στον Ινιέστα κι αυτός να κάνει με πλασέ το 2-0. Το κακό ήταν διπλό για τους Χιλιανούς, καθώς ο Εστράδα αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για τρικλοποδιά εκτός φάσης στον Τόρες και αποβλήθηκε.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Χιλή ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 47' ο νεοεισελθών Μιγιάρ σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Πικέ και κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας. Οσο η Ελβετία δεν πετύχαινε γκολ στην Ονδούρα, το αποτέλεσμα αυτό «βόλευε» και τις δύο ομάδες και είναι γεγονός πως όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε. Και έτσι πήγε ως το τέλος, με το 2-1 να δίνει την πρόκριση και στις δύο ομάδες.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Ροντρίγκεζ (Μεξικό)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37' Εστράδα (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μέντελ, Πόνσε

ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μέντελ, Πόνσε, Βιδάλ, Μαρκ Γκονζάλες (46' Μιγιάρ), Εστράδα, Χάρα, Βαλντίβια (46' Παρέδες), Μποσζούρ, Σάντσες (65' Ορεγιάνα).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (73' Χάβι Μαρτίνεθ), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Τόρες (55' Φάμπρεγας), Βίγια. 

http://todekari.blogspot.com/2010/06/1-2_4430.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις