ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

"Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία"...ΕΛΛΑΣ - ΝΙΓΗΡΙΑ...16:00

Η εθνική ομάδα καλείται να δηλώσει «παρούσα» σήμερα το απόγευμα (16:00 τοπική ώρα) στο «Φρι Στέιτ Στάντιουμ» του Μπλουμφοντέιν, να καταθέσει περίσσευμα ψυχής απέναντι στη Νιγηρία του Λαρς Λάγκερμπακ και να προσπαθήσει για τη νίκη, προκειμένου να συντηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στη β΄ φάση του Μουντιάλ. Ο Σουηδός προπονητής του αφρικανικού...
συγκροτήματος ήταν αντίπαλος της Ελλάδας και στην πρεμιέρα του Euro 2008, ως προπονητής της Σουηδίας που είχε νικήσει την πρωταθλήτρια του 2004 με 2-0. Ο αγώνας είναι θεωρητικά πιο δύσκολος από εκείνον της πρεμιέρας απέναντι στη Νότια Κορέα, στην πράξη όμως θα μπορούσε να αποδειχθεί ευκολότερος καθώς κατά γενική ομολογία οι Ασιάτες διαθέτουν καλύτερο σύνολο ενώ οι Νιγηριανοί ανώτερες ποδοσφαιρικές μονάδες.

Ακόμη κι έτσι όμως, το αφρικανικό συγκρότημα αποτελεί αντίπαλο που για να τον καταβάλεις θα χρειαστεί το άπαν των δυνάμεών σου. Αξιοσημείωτα φυσικά προσόντα, δύναμη, ταχύτητα και εξαιρετική φυσική κατάσταση είναι τα χαρακτηριστικά της Νιγηρίας, για την οποία μόλις χθες ο Ότο Ρεχάγκελ επισήμανε μιλώντας στους παίκτες του στην ανάλυση ότι «διαθέτει μια φοβερή μεσαία γραμμή, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Αυτό είναι αλήθεια, αφού οι Αρούνα, Ετούχου, Ομπίνα και Καϊτά δεν σταματούν ούτε λεπτό να τρέχουν, να μαρκάρουν, να καλύπτουν χώρους και να επιτίθενται. Ο Ρεχάγκελ είπε όμως άλλη μια αλήθεια στους παίκτες του: ότι το κέντρο της νιγηριανής άμυνας αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο» στη συνολική λειτουργία της αντίπαλης ομάδας και πως ακριβώς εκεί θα πρέπει να εστιάσει η ελληνική τακτική στην επίθεση, χτυπώντας με τους γρήγορους κυνηγούς της (Σαλπιγγίδης, Γκέκας).

Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει καμία από τις δύο ομάδες, με τον Λάγκερμπακ να σκέφτεται μια-δυό αλλαγές στη σύνθεση, σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στην πρεμιέρα απέναντι στην Αργεντινή. Αλλαγές θα έχει όμως και η ελληνική ενδεκάδα, καθώς ο Βύντρα θα πάρει τη θέση του Σεϊταρίδη στο δεξί αμυντικό άκρο και στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν τρία στόπερ, με τον Μόρα -κατά πάσα πιθανότητα- σε ρόλο λίμπερο και τους Κυργιάκο, Παπαδόπουλο (ή Παπασταθόπουλο) να τον πλαισιώνουν. Ένας εκ των Τζιόλη, Καραγκούνη θα είναι στον πάγκο λόγω του επιπλέον κεντρικού αμυντικού, ενώ στην επίθεση παίζεται μια θέση ανάμεσα στον Καπετάνο και τον Σαμαρά. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 41χρονος Κολομβιανός δικηγόρος Όσκαρ Χουλιάν Ρουίζ Ακόστα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, στο στάδιο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, θα παίξουν η Αργεντινή με τη Νότια Κορέα (13:30). 

http://todekari.blogspot.com/2010/06/blog-post_4357.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις