ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παραγουάη - Ιαπωνία 5-3 (Πεν.)

Mόνο με πέναλτι θα έμπαινε γκολ!

Η Παραγουάη νίκησε 5-3 την Ιαπωνία στα πέναλτι, στο γήπεδο Λόφτους Βέρσφέλντ στην Πρετόρια και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Στη φάση των "8" η ομάδα του Μαρτίνο θα αντιμετωπίσει (3/7 στο Έλις Πάρκ του Γιοχάνεσμπουργκ, 21:30) την νικήτρια του αγώνα Ισπανία - Πορτογαλία που αναμετρώνται σε λίγη ώρα.
Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα παιχνίδι όπως ακριβώς το περιμέναμε. Με πολύ γρήγορο ρυθμό, η μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω ασταμάτητα, και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το καρπούζι ήταν...

κομμένο στα δύο αν και η Παραγαουάη είχε ένα προβάδισμα στα ποσοστά κατοχής(63% έναντι 37% των Ασιατών). Η "Ελλάδα 2004" όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε στο dekari λόγω του τρόπου που επιλέγει να αγωνίζεται και τις αλληλοβοήθειες, αφού είναι η "πιο ομάδα" από αυτές που αγωνίζονται στο Μουντιάλ, και κυριολεκτικά είναι ένας για όλους και όλοι για έναν, στέκεται ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Έπαιζε όμως απέναντι σε μία ομάδα που δεν την ξεγράφεις όσο και να είναι το σκορ, όσο απομένει χρόνος.
Τα στοιχεία του πρώτου ημίχρόνου ήταν:
10 σούτ στις δύο εστίες, 3 (1-2)στο στόχο και 7 (4-3)εκτός αυτού, με δύο κόρνερ υπέρ της Παραγουάης και ένα υπέρ της Ιαπωνίας. Όσο για τα φάουλ ήταν 9-7.
Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με αμείτο ρυθμό, και κράτησε το ενδιαφέρον μας έως το τέλος. Στα τελευταία δέκα λεπτά της κανονικής διάρκειας η πίεση της Ιαπωνίας ήταν ασφυκτική και είχαν στριμώξει πολύ τους Παραγουανούς. Το παιχνίδι έλειξε τελικά ισόπαλο 0-0 και παρακολουθήσαμε ένα πραγματικά αμφίρροπο ματς όπου αγωνίστηκαν εξαντλητικά θα λέγαμε δύο πλήρως ισοδύναμες ομάδες! Όποια και να πέρναγε θα ήταν θέμα τύχης και στιγμής.
Στην παράταση τώρα, το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για την Παραγουάη που έχασε σωρεία ευκαιριών να ανοίξει το σκορ, με εξαίρεση μια φάση της Ιαπωνίας. Στο δεύτερο ημίχρονο του εξτρά χρόνου συνεχίστηκε η υπεροχή των Παραγουανών, αν και οι Ιάπωνες προσπάθησαν να τα συμμαζέψουν λίγο τα πράγματα.

Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα:

Σουτ στον στόχο: 6 - 4
Σουτ εκτός στόχου: 8 - 8
Κατοχή(%) : 60 - 40
Κόρνερ: 6 - 5
Οφσάιντ: 0 - 2
Φάουλ: 26 - 27

Στα πέναλτι ο Κομάνο αστόχησε καθώς η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Καρντόσο ευστόχησε στο 5ο πέναλτι πηγαίνοντας την Παραγουάη στους 8 του θεσμού!


Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπαρέτο 1-0

Έντο 1-1

Μπάριος 2-1

Χασέμπε 2-2

Ριβέρος 3-2

Κομάνο δοκάρι

Βαλντές 4-2

Χόντα 4-3

Όσκαρ Καρντόσο 5-3


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φράνκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ματσούι (58'), Ναγκατόμο (71'), Χόντα (93'), Έντο (113'), Ριβέρος (118')

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παραγουάη(Τζεράρντο Μαρτίνο): Βιλάρ, Μπονέτ, Ντα Σίλβα, Αλκαράζ, Μορέλ, Βέρα, Ορτιγκόζα (Μπαρέτο 75'), Ριβέρος, Σάντα Κρούζ (Όσκαρ Καρντόσο 93'), Μπάριος, Μπενίτεζ (Βαλτέζ 60'). [4-3-3]

Ιαπωνία(Τακέσι Οκάντα): Καουσίμα, Κομάνο, Νακαζάουα, Τούλιο, Ναγκατόμο, Γιούκι Άμπε (Νακαμούρα 80'), Χασέμπε, Ματσούι (65' Οκαζάκι), Έντο, Οκούμπο, Χόντα. [4-1-4-1]



http://todekari.blogspot.com/2010/06/5-3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις