ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τα παπούτσια των Ινδών και το πρώτο πέναλτι

Μετά την άρνηση πολλών χωρών να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, η ΦΙΦΑ προσκάλεσε ομάδες που δεν είχαν προκριθεί ποτέ στη μεγαλύτερη γιορτή. Μεταξύ αυτών ήταν και η Ινδία  η οποία όμως αρνήθηκε την πρόσκληση. Ο κανονισμός που επέβαλλε σε όλους τους ποδοσφαιριστές να φορούν παπούτσια ήταν ο λόγος που η ασιατική χώρα δεν ταξίδεψε στη Βραζιλία, αφού οι Ινδοί..... προτιμούσαν να αγωνίζονται ξυπόλητοι.

Το 1974 στη Γερμανία τα παπούτσια αποτέλεσαν πρόβλημα και για μια ακόμη χώρα. Οι ποδοσφαιριστές του Ζαΐρ που μετείχε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ υποχρεώθηκαν να φορέσουν διαφορετικά παπούτσια από αυτά που είχαν συνηθίσει. Αν και στο πρώτο ματς ηττήθηκαν μόνο 2-0 από την Σκωτία, στην συνέχεια γνώρισαν την συντριβή με 9-0 από τη Γιουγκοσλαβία.

Το 1974 ο Άγγλος διαιτητής Τζακ Τέιλορ σφύριξε το πρώτο πέναλτι στην ιστορία των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στην διοργανώτρια Δυτική Γερμανία και την Ολλανδία ο «χασάπης από το Γουλβερχάμπτον» καταλόγισε την εσχάτη των ποινών ύστερα από ανατροπή του Γιόχαν Κρόιφ. Ο Νέεσκενς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους «Οράνιε». Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερμανοί ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη μπάλα στη σέντρα μετά την επίτευξη του γκολ.

Ο Τέιλορ, στο 25ο λεπτό της συνάντησης έδειξε για μια ακόμη φορά την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Γερμανών, που με τον Μπράιτνερ έκαναν το σκορ 1-1. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου τα «Πάντσερ» πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μίλερ και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.
(sportfm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις