ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ολυμπιακός:Περιορίζει τα έξοδα με το...νέο αίμα!

soile-365
Ο Σωκράτης Κόκκαλης το έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του. Ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν θα έχει 7-8 παίκτες από την Ακαδημία του στην πρώτη ομάδα. Οι μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι περιορισμένες κι οι νεαροί από την ομάδα των Νέων θα χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, όχι μόνο θα έχουν ευκαιρίες να δείξουν τι μπορούν να.... κάνουν, αλλά θα βοηθήσουν ώστε να γίνει οικονομία στα έξοδα της ΠΑΕ.               

Αυτό είναι το πλάνο του Ολυμπιακού, όπως το έχει πληροφορηθεί το balleto.gr. Άλλωστε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έχει δείξει τυχαία την προτίμηση του στον Λίνεν. Ο Γερμανός προπονητής έχει κερδίσει την αναγνώριση για την επιμονή του στη δουλειά με τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Στην Γερμανία θεωρούν ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές για νεαρούς παίκτες ενώ στον Πανιώνιο έδειξε ότι δε διστάζει να χρησιμοποιήσει όποιον θεωρεί καλύτερο, χωρίς να έχει πρόβλημα με την ηλικία του.

Η πειθαρχία επίσης είναι στα πλεονεκτήματα του Λίνεν ο οποίος έχει πολύ καλά στοιχεία και σε ότι αφορά την επαφή του με τον κόσμο της ομάδας του. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στην
Γερμανία τον χαρακτηρίζουν ως αιρετικό κι αντιδραστικό επειδή αρκετές φορές δε δίστασε να συγκρουσθεί με το κατεστημένο ενώ γενικά δε συμβιβάζεται και πάντα λέει τα πράγματα όπως εκείνος αντιλαμβάνεται ότι έχουν.

Η προτίμηση του Σωκράτη Κόκκαλη στη λογική της ανανέωσης έχει την εξήγηση της καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή είναι η μόνη λύση ώστε να προσαρμοσθούν τα έξοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη σημερινή εποχή. Καθώς διαφορετικά θα δημιουργηθεί αδιέξοδο. Ο Σ.Κόκκαλης υπολογίζει στους
Βαλεριάνο, Σοϊλέδη, Νικλιτσιώτη, Φετφατζίδη, Κατσικογιάννη, Παναγόπουλο, Βασιλόγιαννη, αλλά και σε άλλα παιδιά για τα οποία του έχουν πει τα καλύτερα, όπως είναι ο Ποτουρίδης.

Η λογική των
30 ακριβοπληρωμένων συμβολαίων τελείωσε. Χρήμα δεν υπάρχει πια, ούτε βέβαια κι η απαραίτητη διάθεση για τρέλες κι υπερβολές. Ο Ολυμπιακός θα έχει στη νέα αγωνιστική περίοδο 27-28 συμβόλαια. Από αυτά τα 12-13 θα αφορούν ξένους παίκτες και τα υπόλοιπα Έλληνες. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη σεζόν με 17 ξένους, οπότε είναι φανερό ότι θα υπάρχει μείωση στον αριθμό τους.

Από τους
14-15 Έλληνες οι μισοί θα είναι νεαροί, από την Ακαδημία..Θα πλαισιώσουν τους Γκαλίτσιο, Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Γιάννη Παπαδόπουλο, Μήτρογλου και ακόμα 3 έμπειρους Έλληνες παίκτες.

Με αυτό το σχήμα θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός που αλλάζει πολλά στη λογική του. Η διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι τεράστια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης άλλωστε είναι έτοιμος να συμπλεύσει όχι με την Σούπερ Λίγκα αλλά με τον ΠΣΑΠ ,στο θέμα της ελληνικότητας του πρωταθλήματος. Ζητά πιο πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και λιγότερους ξένους γιατί κουράστηκε να πληρώνει για επιλογές αβέβαιης προσφοράς κι αποτελεσματικότητας ενώ παράλληλα βλέπει ότι ήλθε η ώρα να επενδύσει σε Ελληνόπουλα για τα οποία ήδη εξάλλου έχει δώσει πολλά αφού κάθε χρόνο η Ακαδημία του Ολυμπιακού του κοστίζει σχεδόν 1.500.000 ευρώ. Ο στόχος για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι σαφής. Από τα 28.000.000 ευρώ που του στοιχίζει η πρώτη ομάδα για αμοιβές παικτών, θα πρέπει να πέσει το κόστος στα 18.000.000 ευρώ. Οι περικοπές στα συμβόλαια, η απομάκρυνση όσων δεν προσφέρουν κι η προώθηση νεαρών (για τους οποίους όλοι λένε ότι έχουν ταλέντο αλλά μένει να φανεί αν επίσης έχουν προσωπικότητα και κότσια κι αν ο Ολυμπιακός έχει υπομονή για να τους στηρίξει ) είναι η λύση στο πρόβλημα της ομάδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Σωκράτη Κόκκαλη .
balleto


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις