ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...Μέχρι Δευτέρα ο νέος προπονητής

365_jimenez-takis
Μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης του Ερνέστο Βαλβέρδε, που συζητήθηκε όσο λίγα ονόματα στο Λιμάνι, ο Ολυμπιακός ξεκινά από την αρχή να αναζητά τον «εκλεκτό» προπονητή που θα αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι, πλέον, τα περιθώρια στενεύουν για την... «ερυθρόλευκη» διοίκηση, καθώς η ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού και προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης «πίστεψαν» στη λύση Βαλβέρδε για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο και γι' αυτό, άλλωστε, εξάντλησαν όλα τα αποθέματα... υπομονής των ίδιων, αλλά και των φιλάθλων της ομάδας, εμμένοντας στην επιλογή του Βάσκου τεχνικού. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προπονητή υφίσταται από τον Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε ο Ζίκο και ανέλαβε... προσωρινά την τεχνική ηγεσία ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να «επισπεύσουν» την υπόθεση προπονητή και να βρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον άνθρωπο που θα οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έως την Δευτέρα το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει. Όσον αφορά τα ονόματα που βρίσκονται στο προσκήνιο, υπάρχει... «ποικιλία», από τον έμπειρο
Μανόλο Χιμένεθ μέχρι την προσιτή λύση του Αλέκου Αλεξανδρή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ρίξει τα «δίχτυα» του στην Ιβηρική χερσόνησο, καθώς το φως της δημοσιότητας έχουν δει σενάρια που φέρουν τους Πειραιώτες να... προτιμούν τους Ισπανούς προπονητές. Μανόλο Χιμένεθ, Χουάντε Ράμος και Γρεγκόριο Μανθάνο είναι οι περιπτώσεις που εξετάζονται από τους ανθρώπους της ομάδας, με τον πρώτο να αποτελεί φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΣ», οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επαφή με την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ. Μάλιστα, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να εργαστεί στην χώρα μας, ενώ μένει να δούμε την επόμενη κίνηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com», ο Ολυμπιακός μετά το «όχι» του Βαλβέρδε έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και στην Ιταλία. Στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους «ερυθρόλευκους».
Ο 46χρονος Ιταλός τεχνικός εργαζόταν μέχρι τον Φεβρουάριο στη Λάτσιο, ενώ παλαιότερα είχε προπονήσει τις Παλέρμο, Κάλιαρι και Πεσκάρα. Πάντως, πρόκειται για έναν ανερχόμενο προπονητή της Ιταλίας και δεν αποκλείεται αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Χιμένεθ, οι Πειραιώτες να κάνουν κάποια κίνηση για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του.

Σκέψεις για Λεμονή
Παράλληλα, υπάρχει και η άποψη ότι καλύτερη λύση για τον πάγκο του Ολυμπιακού τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι ένας Έλληνας τεχνικός, ο οποίος θα γνωρίζει την ομάδα και δε θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί στα... ελληνικά δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται και η περίπτωση επιστροφής του Τάκη Λεμονή, ο οποίος, ωστόσο, έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με την Ομόνοια, έχοντας, ήδη, ξεκινήσει προετοιμασία.
Οι ετήσιες απολαβές του Λεμονή αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, αλλά το ερώτημα είναι αν είναι διατεθειμένος να αφήσει την Κύπρο και την Ομόνοια για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, εφόσον οι Πειραιώτες τον προσεγγίσουν. Πάντως, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δεν κρύβει την πικρία του για τον τρόπο που απομακρύνθηκε τη δεύτερη φορά από το Λιμάνι, αλλά αν οι άνθρωποι της ομάδας στραφούν στο πρόσωπό του, θεωρείται δύσκολο να αρνηθεί.
Τέλος, εκτός από τον Λεμονή, ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να εξετάζει και τη λύση που ακούει στο όνομα του Αλέκου Αλεξανδρή, σε περίπτωση που... αποτύχουν οι προσπάθειες για προπονητές που βρίσκονται πιο ψηλά, στη σχετική λίστα, από τον ίδιο.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις