ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μεγάλο στοίχημα η προσέλευση των οπαδών

  Η Νότια Αφρική φαίνεται να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα της επιτυχούς διεξαγωγής των αγώνων, αναπάντητο παραμένει ωστόσο το ερώτημα για το αν θα κατορθώσει να κερδίσει και το στοίχημα της...
προσέλευσης των οπαδών στα γήπεδα, ιδιαίτερα αυτών που θα έρθουν από το εξωτερικό, για να απολαύσουν και να υποστηρίξουν τις αγαπημένες τους ομάδες.
Η ασφάλεια αναδεικνύεται σε βασικό ζητούμενο του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η ακατάσχετη κινδυνολογία έχει ήδη τις πρώτες αρνητικές συνέπειες στις
πωλήσεις των εισιτηρίων και την προσέλευση φιλάθλων από το εξωτερικό.
Πολλές ελπίδες στο Τουρνουά
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να "τινάξει στον αέρα" το φιλόξενο εγχείρημα, καθώς η Ν. Αφρική έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες στο τουρνουά για να προωθήσει την τουριστική βιομηχανία της, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία της χώρας στη διεθνή κοινότητα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ξοδέψει περισσότερο από 1 δισ. ραντ για την αγορά ειδικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε δυσάρεστο σενάριο.
Υψηλή Εγκληματικότητα
Ωστόσο, η υψηλή εγκληματικότητα, η βία και οι συχνές ταραχές, δεν φαίνεται να ευνοούν ιδιαίτερα το διεθνές προφίλ της χώρας.
Οι διαδηλώσεις που συνοδεύονται από βίαια επεισόδια είναι συχνό φαινόμενο, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από μεγάλη μερίδα του διεθνούς Τύπου που προορίζεται στο να....κινδυνολογεί για την ασφάλεια των ξένων επισκεπτών.
Αποτέλεσμα, 130.000 εισιτήρια να παραμένουν απούλητα, η τιμή τους να έχει μειωθεί στο μισό και να υπάρχουν χιλιάδες ακυρώσεις ξένων επισκεπτών καθημερινά.
Η ΦΙΦΑ, πάντως, εξακολουθεί να υποστηρίζει την επιλογή της, τονίζοντας ότι η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_1644.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις