ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Ισπανοί» οι 8 παίκτες της Ολλανδίας!

Ισπανία και Ολλανδία κοντράρονται την Κυριακή για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο οι παίκτες των «Οράνιε» θα συναντήσουν πολλούς γνωστούς τους κατά τη διάρκεια του τελικού, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ 8 «ενδεκαδάτοι» έχουν αγωνιστεί στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν»!
Ο μοναδικός ο οποίος αγωνίζεται ακόμα στην Ισπανία είναι ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ της Ρεάλ, ο οποίος είχε συμπαίκτες του στην ομάδα της Μαδρίτης τους... Άριεν Ρόμπεν, Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Κλάας-Γιάν Χούντελαρ. Στο «αντίπαλο δέος», Μπαρτσελόνα, είχε μια τετραετή καριέρα ο αρχηγός Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, ενώ αγωνίστηκε για ένα έτος και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ. Τέλος, οι αμυντικοί Τζόνι Χάιτινχα και Καλέντ Μπουλαρούζ έχουν περάσει από Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη αντίστοιχα.
Στην 23άδα της Ισπανίας δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να έχει αγωνιστεί σε ολλανδική ομάδα, ωστόσο ιστορικά αυτοί που διαπρέπουν στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν» είναι οι Ολλανδοί προπονητές: από τον Ρίνους Μίχελς και τον Γιόχαν Κρόιφ μέχρι τον Λουίς Φαν Χάαλ και τον Φρανκ Ράικαρντ, όλοι κατέκτησαν τρόπαια με τη Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις