ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η Ισπανία στην τετράδα η Παραγουάη το χειροκρότημα

Με τέρμα του Βίγια στο 82ο λεπτό, η Ισπανία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 1-0 της Παραγουάης στο Ελις Παρκ του Γιοχάνεσμπουργκ και την Τετάρτη θα αναμετρηθούν με τη Γερμανία με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες σε διάστημα τριών λεπτών αστόχησαν δύο φορές από τα 11 βήματα, αρχικά ο Καρντόζο στο 57` (απέκρουσε ο Κασίγιας) για την Παραγουάη και στη συνέχεια ο Τσάβι Αλόνσο στο 60` (απέκρουσε ο Βιγιάρ) για λογαριασμό της ομάδας του Ντελ Μπόσκε.
Χωρίς κάποια κλασσική ευκαιρία κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με την Παραγουάη πάντως να διαμαρτύρεται για τη φάση του 41ου λεπτού, όταν το γκολ του Βαλντέζ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο πρώτο 45λεπτο, οι δύο ομάδες έδειχναν να ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα, με τους Ισπανούς πάντως να έχουν στο 28` σουτ του Τσάβι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιγιάρ και οι Παραγουανοί σουτ του Βαλντέζ επίσης λίγο πάνω από τα δοκάρια, δευτερόλεπτα πριν ο Μπατρέζ στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το ματς πήρε «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών λεπτών, ο διαιτητής από την Γουατεμάλα κατελόγισε δύο φορές την εσχάτη των ποινών. Ήρωες και στις δύο περιπτώσεις, οι γκολκίπερ των ομάδων. Αρχικά στο 57ο λεπτό, ο Πικέ ανέτρεψε τον Καρντόζο, όμως ο Κασίγιας μάντεψε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο παίκτης που ανετράπη. Δύο λεπτά αργότερα, η μπάλα στήθηκε στη λευκή βούλα της απέναντι περιοχής, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Βίγια στην ανατροπή από τον Αλκαράζ. Ο Τσάβι Αλόνσο ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, όμως ο Μπατρές υπέδειξε επανάληψη αφού παίκτης των Ισπανών βιάστηκε να μπει στη μεγάλη περιοχή. Ο Αλόνσο επέλεξε να σημαδέψει την άλλη γωνία του Βιγιάρ στην δεύτερη εκτέλεση πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ της Παραγουάης απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια οι συμπαίκτες του απομάκρυναν όπως-όπως σε κόρνερ. Ο Βιγιάρ ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 63ου λεπτού, όταν απέκρουσε το φαλτσαριστό σουτ του Ινιέστα με εντυπωσιακή εκτίναξη στη δεξιά του γωνία.

Η λύτρωση για τους Ισπανούς ήρθε στο 82ο λεπτό σε μια φάση όπου η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Βιγιάρ χτύπησε τρεις φορές στο δοκάρι. Ο Ινιέστα αφού "άδειασε" τρεις αντιπάλους, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πέδρο, που πλάσαρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Η μπάλα έφτασε στον Βίγια και εκείνος με ιδανικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Βίγιαρ, αφού πρώτα χτύπησε και τα δύο δοκάρια της εστίας του.

Στο 89` ο Ικερ Κασίγιας δεν επέτρεψε στους Παραγουανούς να φτάσουν στην ισοφάριση, αφού απέκρουσε διαδοχικά το πλασέ του Μπάριος και το σουτ του Κρους μέσα από την περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βιγιάρ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Βίγια, ο οποίος λίγο αργότερα πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την πρόκριση των «φούριας ρόχας» στον ημιτελικό του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαιτητής: Κάρλος Μπατρές (Γουατεμάλα)

Κίτρινες: Μορέλ, Αλκαράζ, Κάσερες - Πικέ, Ράμος

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Βερόν, Μορέλ, Μπαρέτο (64` Βέρα), Καρντόζο, Σαντάνα, Ντα Σίλβα, Β. Κάσερες (83` Μπάριος), Ριβέρος, Βαλντέζ (72` Σάντα Κρουζ), Αλκαράζ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ (83` Μαρτσένα), Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι Αλόνσο, Τόρες (56` Φάμπρεγκας), Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (75` Πέδρο), Ράμος, Μπούσκετς. 
dekari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις