ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Την οργή και αγανάκτηση των ΑμΕΑ, προκαλεί δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών

Την οργή και αγανάκτηση των ΑμΕΑ, προκαλεί δελτίο τύπου του 
Υπουργείου ΥποδομώνΣε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Συλλόγων ΑμΕΑ, αναφέρεται ότι «Την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους προκάλεσε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 16 Ιουλίου 2010 το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

...στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, όπου εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τα Κέντρα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων, τα ηλεκτρονικά διόδια και προβλήματα κατά τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων, που απαιτούν ρυθμίσεις στον....
Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σε αυτό το Δελτίο Τύπου, όπως και στη σύσκεψη του Υπουργείου, δεν υπήρχε καμία αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν διέλευσης των επιβατικών αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας, μέτρο το οποίο αμφισβητείται, επανειλημμένως, από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.  Το εθνικό αναπηρικό κίνημα με έκπληξη και οργή διαπίστωσε ότι παρά την αποστολή σχετικής ανοιχτής επιστολής στον Υπουργό στις 14 Ιουλίου 2010 - δύο δηλαδή ημέρες πριν την έκδοση του εν λόγω Δελτίου Τύπου – δεν υπήρξε καμιά απολύτως αναφορά στο ζήτημα της ατελούς διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια.


Η οργή και η αγανάκτηση δε κορυφώνονται, εάν συνυπολογιστεί ότι τα προβλήματα αυτά είχαν τεθεί εγγράφως από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξουν, έστω και τώρα, συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η πολύμηνη αυτή απραξία από μέρους του Υπουργείου δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί de facto αποδοχή της συμπεριφοράς των εν λόγω εταιρειών.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους ειδικά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, με άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. καλεί τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να μη δεχτούν τις αυθαίρετες αποφάσεις των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας.

Καλούμε τον ίδιο τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση  στο εν λόγω πρόβλημα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό διοδίων της Εθνικής Οδού». 

http://www.trikalanews.gr/article/14632/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις