ΣΙΝΕ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αναβλήθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου, αποσύρθηκε ο Τσακίρης

 Την αναβολή της διαδικασίας εκλογής προέδρου και αναπληρωτή προέδρου της Superleague, αποφάσισαν με ψήφους 8-5 τα μέλη της Ένωσης τη Δευτέρα (12/07) κατά τη διάρκεια του τακτικού διοικητικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο HILTON.
Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, που είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, αποσύρθηκε από τη διαδικασία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν υφίσταται πλέον λόγος ύπαρξης της Superleague, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν διάσπαση. Αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, υποστήριξε: «Πάμε σε διάσπαση και φαίνεται ποιος κάνει τη διάσπαση. Το μοντέλο της Superleague έλεγε ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται ομόφωνα. Οι τέσσερις πρώτοι πρόεδροι εξελέγησαν ομόφωνα. Ο πέμπτος (σ.σ. Νικόλας Πατέρας) δεν εξελέγη ομόφωνα και εκεί άρχισε η διάσπαση. Ο ίδιος πάει να διασπάσει, σήμερα, τη Superleague.
Αν πάμε σε διάσπαση, δεν έχει νόημα να είμαστε εδώ και δεν βλέπω το λόγο να παραμένουμε στη Superleague. Δεν είμαι ούτε εγκάθετος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ούτε ψυχογιός του Θωμά Μητρόπουλου. Είμαι ιδιοκτήτης, κανονικός ιδιοκτήτης».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης, κατά την αποχώρησή του, τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Εγώ ήρθα στη συνεδρίαση για να κάνω τις τοποθετήσεις μου. Έγιναν συζητήσεις, αλλά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται τίποτα. Πάμε πλέον για ψηφοφορία, αλλά όλα αυτά γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δύσκολα θα χάσει ο κ. Κανελλόπουλος, καθώς έχει τη στήριξη των μεγάλων ομάδων».
Όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικής λύσης, έπεσε στο κενό και πλέον τα πάντα αναφορικά με το μέλλον της διοργανώτριας αρχής, είναι ρευστά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επικρατήσει το σενάριο που θέλει τη Superleague να διαλύεται και να ενσωματώνεται στην ΕΠΟ.
Την προσεχή Πέμπτη (15/07) μάλιστα, ορίστηκε και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να τροποποιηθεί το καταστατικό της διοργανώτριας αρχής, ώστε ο νέος πρόεδρος να εκλέγεται από τα 2/3 του σώματος (και όχι από την ολομέλεια), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο, o πρόεδρος της Superleague, να είναι ιδιοκτήτης ομάδας κάτι που θα σημάνει αυτομάτως την ακύρωση της υποψηφιότητας του κ. Κανελλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις