ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Κλήρωση για Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μαρούσι μαθαίνουν σήμερα τι τους 
επιφυλάσσει η νέα Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός θα μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, καθώς διεξάγεται το μεσημέρι (12.30μ.μ.) στη Βαρκελώνη η κλήρωση της περιόδου 2010-11. Περιμένει και το Μαρούσι.
Ο Οκτώβριος αργεί, μαζί του και το πρώτο τζάμπολ (19-20/10) της νέας Ευρωλίγκα. Πόσο μάλλον το Final Four του Τορίνου. Από σήμερα, όμως, Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός θα έχουν κάτι να προσμονούν. Το μεσημέρι πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη η κλήρωση της περιόδου 2010-11 κι οι... δύο «αιώνιοι» θα μάθουν ποιες πέντε ομάδες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση των ομίλων.

Tην αρχή, όχι μόνο μεταξύ των δύο, αλλά για όλη την Ευρωλίγκα, θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι επιλέχθηκαν να «ανοίξουν» από το ΣΕΦ τη νέα χρονιά στις 18/10.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι... τριπλό, αφού το δικό του μπαλάκι στην κλήρωση έχει και φέτος το Μαρούσι. Ο δρόμος των «κιτρινόμαυρων», πάντως, αναμένεται πιο δύσκολος αυτή τη φορά, μιας κι οι γύροι των προκριματικών είναι τρεις, αντί δύο που ήταν πέρυσι στην παρθενική εμφάνισή τους.

Η φετινή κλήρωση θα έχει αρκετό ισπανικό «άρωμα», αφού το «παρών» στους ομίλους θα δώσουν πέντε ομάδες της ιβηρικής χώρας (Μπαρτσελόνα, Κάχα Λαμποράλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ουνικάχα). Ο «εμφύλιος» είναι αναπόφευκτος...

ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ


Α' ΓΚΡΟΥΠ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ
Β' ΓΚΡΟΥΠ: Σιένα, Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τ.Α., Ρεάλ Μαδρίτης
Γ' ΓΚΡΟΥΠ: Παρτιζάν, Βαλένθια, Ουνικάχα, Λιέτουβος Ρίτας
Δ' ΓΚΡΟΥΠ: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Πρόκομ, Εφές Πίλσεν, Ρόμα
Ε' ΓΚΡΟΥΠ: Ζαλγκίρις, Τσιμπόνα, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Μπάμπεργκ
ΣΤ' ΓΚΡΟΥΠ: Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Σολέ, 1η ομάδα προκριματικών, 2η ομάδα προκριματικών

ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

Α' ΓΚΡΟΥΠ: Άλμπα Βερολίνου, Βιλερμπάν, Κίμκι, Ούνικς Καζάν
Β' ΓΚΡΟΥΠ: Χέμοφαρμ, Νίμπουρκ, Μπουντιβέλνικ, ΛεΜαν
Γ' ΓΚΡΟΥΠ: Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Μαρούσι, Σαρλερουά, Μπάνβιτ
Δ' ΓΚΡΟΥΠ: Καζέρτα, Μπουντούτσνοστ, Ροάν, Γκρόνινγκεν

Κληρώνει και για ΠΑΟΚ, Άρη

Στη Βαρκελώνη (12.15μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί κι η κλήρωση για των προκριματικών του EuroCup. ΠΑΟΚ και Άρης είναι οι δύο ελληνικές ομάδες που θα αρχίσουν από νωρίς τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, με τον Πανελλήνιο να τους περιμένει στους ομίλους.

Αντίπαλοι των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης θα είναι κάποιοι εκ των Μπένετον Τρεβίζο, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Χάποελ Ιερουσαλήμ, VEF Ρίγα, Τσεντεβίτα, Ντιναμό Μόσχας, Γκραν Κανάρια, Μπεσίκτας, Λουκόιλ Ακαντέμικ, ΚΚ Ζάγκρεμπ, Μπέλγκακομ Λιέγη, Ορλεάν, Σκάιλαϊνερς και ΑΠΟΕΛ.
gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις