ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Όλα δείχνουν Κωστένογλου

Όλα δείχνουν ότι συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρώην προπονητή της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα, προκειμένου να επισημοποιηθεί η ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Ο ρόλος του 40χρονου τεχνικού θα είναι αναβαθμισμένος, αφού θα είναι... το «δεξί χέρι» του Πορτογάλου στη «γαλανόλευκη». Ως γνωστόν, το νέο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής θα έχει υπό την επιτήρησή του ολόκληρο το κλιμάκιο των εθνικών ομάδων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Σάντος είχε ποδοσφαιριστή του τον Κωστένογλου στη θητεία του στην ΑΕΚ. Μάλιστα, ο 56χρονος τεχνικός έχει συλλέξει πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί με τον Κωστένογλου ως προπονητή τα τελευταία χρόνια.
Ο Καβαλιώτης προπονητής ως ποδοσφαιριστής είχε περισσότερες 350 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Ξάνθης και της ΑΕΚ, ενώ ήταν μια φορά διεθνής στην Εθνική Ανδρών.
Επίσης, όταν κρέμασε τα παπούτσια του, πήρε το δίπλωμα προπονητή UEFA pro - την εποχή που ήταν πρόεδρος στην ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης - και η πρώτη του θητεία σε πάγκο κάποιας ομάδας, ήταν στην «Ένωση» όπου ήταν αρχικά (2007/08) βοηθός του Λορσένσο Σέρα Φερέρ και στις αρχές του 2008 ανέλαβε εκείνος την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο Σάντος ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τη Λισαβόνα, όπου βρίσκεται. Από την πλευρά του, ο Κωστένογλου επέστρεψε από την ιδιαίτερη πατρίδα του και ετοιμάζεται για τη συνάντηση που θα έχει με τους κ.κ. Πιλάβιο, Φύσσα στις αρχές της εβδομάδας.
Το ντεμπούτο του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής είναι στις 11 Αυγούστου, στο φιλικό με τη Σερβία στο Βελιγράδι. Όσον αφορά τα επίσημα ματς, το πρώτο είναι στις 3 Σεπτεμβρίου με τη Γεωργία (του Τιμούρ Κετσπάγια) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
(sportfm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις