ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Γκολ και θέαμα από την ΑΕΚ απέναντι στη Σίδνεϊ

Καταιγιστική η ΑΕΚ στο πρώτο της παιχνίδι επί αυστραλιανού εδάφους, επικράτησε με 5-3 της Sydney FC και συνέχισε νικηφόρα σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας. Καφές, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος και Σκόκο τα γκολ της Ένωσης.
Εξαιρετική εμφάνιση από τους κιτρινόμαυρους, στο πρώτο τους φιλικό τεστ στο... τουρνουά της Αυστραλίας, οι οποίοι φιλοδώρησαν με 5 τέρματα την οικοδέσποινα Sydney FC, προβληματίζοντας ωστόσο κατά διαστήματα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.
Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, παραταγμένοι με το γνωστό σύστημα, 4-2-3-1, μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Αυστραλούς να παίρνουν στα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όσο ο χρόνος περνούσε όμως, η Ένωση άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αναλαμβάνοντας αυτή στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα.
Το σκορ άνοιξε για την ελληνική ομάδα ο Λεονάρντο στο 30ο λεπτό του αγώνα, ο οποίος αφού έκανε το ένα-δύο με τον Λυμπερόπουλο, πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή τον Νεσέφσκι, κάνοντας το 1-0.
Η απάντηση της Sydney FC ήταν άμεση, αφού δύο μόλις λεπτά αργότερα, ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπροσκ μετά από χέρι του Καφέ εντός της περιοχής.
Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάρει πολύ γρήγορα, ξανά το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 36' μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Καφές πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπλάνκο στο δεύτερο δοκάρι, με κοντινή προβολή έκανε το 2-1.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Αυστραλοί ισοφάρισαν εκ νέου, όταν μετά από ένα τραγικό λάθος του Αραμπατζή στο 47ο λεπτό (προσπάθησε να ντριμπλάρει μετά από γύρισμα του Μανωλά), ο Μπροσκ -και πάλι- με τάκλιν έφερε το ματς στα ίσα.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα ανακτώντας το προβάδισμα, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σκόκο τροφοδότησε τον Λυμπερόπουλο ο οποίος αφού προσποιήθηκε, πλάσαρε εύστοχα για να κάνει το 3-2.
Στο 74' ο Σκόκο έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και με όμορφη ενέργεια νίκησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων κάνοντας το 4-2. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λυμπερόπουλος επιχείρησε το σουτ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε προσωρινά, ο Καφές πήρε το ριμπάουντ και από κοντά σημείωσε το 5ο τέρμα των κιτρινόμαυρων.
Το μόνο που κατάφεραν οι Αυστραλοί ήταν να μειώσουν με κοντινή κεφαλιά του Τιάμ, ένα λεπτό πριν από την εκπνοή.
Οι αρχικές ενδεκάδες:
Σίδνεϊ: Νεσέφσκι, Ράϊαν, Κέλερ, Γκαν, Κόουλ, Μπροσκ, Μακφλίν, Μπρίτζ, Τζέϊμσον, Μπιούν, Μοριάσου
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Λαγός, Καφές, Γκέντσογλου, Σκόκο, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/AEK/282234.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις