ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Γάλλων...

Με τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας η εθνική ομάδα μπάσκετ των Νέων Ανδρών, η οποία ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από το αντίστοιχο συγκρότημα της Γαλλίας με 73-62. 

Η "γαλανόλευκη" ομάδα πλήρωσε το κακό ξεκίνημά της, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να επαναλάβει την...
περυσινή επιτυχία της και να φτάσει στις τρεις κατακτήσεις, εκ των οποίων οι δύο θα ήταν συνεχείς, πιάνοντας στην πρώτη θέση τη Σερβία.

Το ξεκίνημα για το αντιπροσωπευτικό δεν ήταν καθόλου καλό, αφού αν και προηγήθηκε με 4-0 επέτρεψε εν τούτοις με τις λανθασμένες επιλογές των παικτών του στους Γάλλους όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά να ξεφύγουν με διαφορά 12 πόντων (6-18), ακριβώς με τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. Η ελληνική ομάδα είχε "μπλοκάρει" στην επίθεση, αφού εκτός του Σαρικόπουλου (4 πόντοι) ουδείς άλλος απειλούσε το καλάθι των Γάλλων.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε στη συνέχεια, αλλά χειροτέρεψε: οι νεαροί "τρικολόρ" ανέβαζαν διαρκώς τη διαφορά (24-6, 36-14), απέναντι σε μια ομάδα που ούτε να σκοράρει, ούτε να αμυνθεί μπορούσε. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να υπολείπεται στο σκορ 19 πόντους και τους Λακόμπ, Αλμπισί να κάνουν "πάρτι", έχοντας σκοράρει 12 και 9 πόντους έκαστος.

Η άνοδος του Παπανικολάου και του Παππά επέτρεψαν στην εθνική να "ξεμπλοκάρει" λίγο στην επίθεση, όμως η αμυντική αδυναμία δεν επέτρεψε μεγάλη μείωση της διαφοράς κι έτσι μετά και το τρίτο δεκάλεπτο οι διεθνείς υπολείπονταν ακόμη σημαντικά στο σκορ (56-39). Με δίποντο του Κασελάκη η διαφορά έπεσε στους 9 πόντους (63-54) 4 λεπτά πριν τη λήξη και με 2/2 βολές του Παππά στους 7, 3΄:15΄΄ πριν το τέλος, αλλά ο χρόνος ήταν πλέον απελπιστικά λίγος για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 6-18, 22-41, 39-56, 62-73.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Μάντζαρης 12, Παπανικολάου 10, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22, Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7.

ΓΑΛΛΙΑ (Ζαν-Αϊμέ Τουπάν): Ρουσελιέ 6, Αμπούντου 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ 6, Τάνγκε 5, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Γκαβρίλοβιτς, Πρενόμ 4, Καντολό 5.

Η τελική κατάταξη

1. Γαλλία

2. ΕΛΛΑΔΑ

3. Ισπανία

4. Κροατία

5. Ρωσία

6. Μαυτροβούνιο

7. Σερβία

8. Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις