ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Λέσχη Φίλων Άρη: Το είχε προτείνει για τον «liaison Officer»

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Λέσχη Φίλων Άρη, γνωστοποιεί ότι πριν από δύο μήνες, ανάμεσα στις προτάσεις που είχε αποστείλει στην UEFA και σε άλλους αρμόδιους φορείς για την καταστολή της βίας, ήταν κι αυτή της θέσπισης του «Liaison Officer». Του ανθρώπου δηλαδή που θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους οπαδούς και στους συλλόγους.
Η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/7) ότι από τη σεζόν 2012- 13, κάθε ομάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της, θα πρέπει να περιλαμβάνει στο φάκελο αδειότησής της υποχρεωτικά κάποιον που θα έχει αναλάβει το ρόλο του «Liaison officer».
Η ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ:
«Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κατέθεσε προ διμήνου σε όλους τους αρμόδιους φορείς, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, 22 προτάσεις για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της βίας στο χώρο του αθλητισμού, σε μία εκ των οποίων προέβλεψε την απαίτηση της ΟΥΕΦΑ για τη θέσπιση της θέσης του "liaison officer", του συνδετικού κρίκου δηλαδή μεταξύ των οπαδών και των ομάδων, ο οποίος θα αναλαμβάνει την επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε χθες ότι ο "liaison officer" θα πρέπει να περιλαμβάνεται υποχρεωτικά στο φάκελο της αδειοδότησης για τη συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις από τη σεζόν 2012-13, γεγονός που επιβεβαιώνει τις θέσεις της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ για τις σχέσεις και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Φορέας με αναγνωρισμένους και θεσμοθετημένους φορείς του εξωτερικού.
Η αρχική πρόταση για τον "liaison officer", η υποστήριξή του και από τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και η υιοθέτησή του από την ΟΥΕΦΑ δείχνουν το δρόμο για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου (βία, απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα κ.λπ.), ο οποίος οδηγεί ξεκάθαρα στην ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής των φιλάθλων στο διάλογο ως ισότιμους συνομιλητές με τις διοικήσεις των ομάδων.
Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ παραδόθηκαν στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια, στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, στο Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτραινα, στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο και στον Πρόεδρο Επιτροπής Ασφάλειας Αγώνων της ΕΠΟ κ. Δεσύλα, στον Γενικό Διευθυντή της Superleague κ. Κομνηνό, στον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, στον Πρόεδρο της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους τομεάρχες των κομμάτων, από τον Πρόεδρο του Φορέα, σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις.
Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ συμμετέχει διαρκώς σε συνέδρια του εξωτερικού με γενικότερη και ειδικότερη θεματολογία για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Αποδείχθηκε πως από αυτά έχει αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες και μπορεί να προτείνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Γνωρίζει πολλά και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μιλήσει και για πολλά. Αρκεί να υπάρχει κάποιος να τα ακούσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις