ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

«Χτυπάει» 40αρια ο υδράργυρος – Πάνω από τους 30 και τη νύχτα...

Παρά τους βοριάδες που θα φτάσουν ως και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από τους 37 κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή έρχονται... 40αρια.

 Την Παρασκευή 13/08 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 38 βαθμούς.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και οι βορειάδες δεν θα ρίξουν τον υδράργυρο κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικής καταιγίδας κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις