ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Βρέθηκαν στη θαλασσα από λάθος ελιγμό






Περιπέτεια έζησαν πέντε επιβάτες ιδιωτικού σκάφους, οι οποίοι βρέθηκαν στην θάλασσα από λανθασμένο χειρισμό του κυβερνήτη και περισυνελέγησαν σώοι, στο Λουτρό Σφακίων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στις 17:40 το απόγευμα του Σαββάτου, ο λιμενικός σταθμός Χώρας Σφακίων ενημερώθηκε για περιστατικό βυθιζόμενου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Μουρού», στον όρμο Λουτρού.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το πλοιάριο «Δόξα» στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και πραγματοποίησε έρευνα, χωρίς όμως αρχικά να εντοπίσει το σκάφος.
Στη συνέχεια και μετά από μαρτυρίες, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ιδιωτικό σκάφος «Παντελής Λ», στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα (3 άνδρες και 2 γυναίκες), που λίγο νωρίτερα είχαν πέσει στη θάλασσα, ύστερα από έναν λανθασμένο χειρισμό του κυβερνήτη, ενώ έπλεαν σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από την παραλία, κατευθυνόμενοι προς την είσοδο του λιμανιού Λουτρού.
Τα πέντε άτομα είχαν περισυλλεγεί από το παραπλέον σκάφος «Δήθεν» που τους αποβίβασε στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.
Το «Παντελής Λ» παραμένει βυθισμένο σε βάθος περίπου 15 μέτρων, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση και χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ αναμένεται να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις