ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Γιορτή Κυνηγιού στις Καστανιές του Έβρου

Εκατοντάδες κυνηγοί απ’ όλη την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην «3η Γιορτή Κυνηγιού», που θα πραγματοποιηθεί στις Καστανιές στις 17 και 18 Αυγούστου 2010, δίπλα στον ποταμό Άρδα.

Στο ίδιο χώρο πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις των νέων, από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Βύσσας, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού.

«Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της Νομαρχίας Έβρου για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας αυτής γιορτής κυνηγιού, που ανοίγει την κυνηγητική περίοδο, δικαιώθηκε. Με την διοργάνωση τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Μικρό Δέρειο έγινε ήδη θεσμός και αγκαλιάστηκε τόσο από τους κυνηγούς του Έβρου και της Θράκης, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας» είπε στη συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους κυνηγετικούς συλλόγους του Έβρου για τη συνδιοργάνωση, τονίζοντας ότι η γιορτή αυτή είναι δική τους υπόθεση, καθώς και τον Δήμο της Νέας Βύσσας για την παραχώρηση του χώρου και των υποδομών.

«Οι Καστανιές, το Τρίγωνο, και ευρύτερα ο Βόρειος Έβρος, θα έχουν οφέλη από τη γιορτή αυτή, γιατί χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια πανέμορφη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.

Όπως ανέφερε, φέτος θα υπάρχουν πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, θα λειτουργούν τριάντα περίπτερα με είδη κυνηγιού, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σεμινάρια για τους κυνηγούς και παράλληλες πλούσιες εκδηλώσεις με έμφαση στα τοπικά παραδοσιακά και σύγχρονα καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Στο πλαίσιο της Γιορτής, εκτός από την καθιερωμένη έκθεση με κυνηγετικά είδη, που θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης σεμινάρια κυνολογίας και άλλων συναφών θεμάτων, αγώνες μορφολογίας σκύλων, καθώς και επιδείξεις με άλογα και οχήματα τζιπ, αφού φέτος συμμετέχουν οι ιππικοί όμιλοι Τυχερού, Κορνοφωλιάς, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, καθώς και οι λέσχες 4Χ4 του Νομού μας.

Επιπλέον, τα συγκροτήματα του Ευάγγελου Δημούδη, της Σταυρούλας Αρβανιτοπούλου, της Καίτης Μακρή και άλλων τοπικών μουσικών νεανικών σχημάτων θα συμμετέχουν στις μουσικοχορευτικές βραδιές που θα διοργανωθούν για να διασκεδάσουν εκθέτες, επισκέπτες και όλους όσους βρεθούν τις μέρες εκείνες στο ειδυλλιακό τοπίο του Άρδα, ενώ θα υπάρχει και παιδική παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις