ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η γηραιότερη γυναίκα στη Ρουμανία, είναι 106 και έχει νοσηλευτεί μόνο μία φορά!


Έζησε υπό τέσσερις βασιλείς, βίωσε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και είδε την κατάσχεση της αγροτικής γης της από το κομμουνιστικό καθεστώς.
Η Εκατερίνα Γκάμαν είναι 106 ετών και πρόσφατα ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της πόλης Μπουζάου, στα νοτιανατολικά της χώρας, όπου ζει σήμερα.
Η Μητέρα Κατερίνα, όπως είναι ευρύτερα γνωστή, γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1904 στο χωριό Μπετσένι, στην επαρχία Μπουζάου. Παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών, απέκτησε 11 παιδιά, από τα οποία ζουν σήμερα τα έξι και ο μεγαλύτερος γιος της είναι 82 ετών. Έχει περισσότερα από 20 εγγόνια και δισέγγονα και ένα τρισέγγονο 15 ετών.
Δεν νοσηλεύτηκε ποτέ στη ζωή της, παρά μόνον όταν έγινε 105 ετών, γέννησε όλα τα παιδιά στο σπίτι με τη βοήθεια της μαίας του χωριού και πέρσι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για έλκος στομάχου.
Μετά την επέμβαση δέχθηκε συγχαρητήρια για το θάρρος της, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να συντάξουν τα έγγραφα για το εξιτήριο της, επειδή το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού υπολογιστή δεν επέτρεπε την επεξεργασία προσωπικών στοιχείων ανθρώπων που η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη από δύο ψηφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις