ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κύπελλο: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 60-79

  Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-60 τον ΠΑΟΚ και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά τα αγωνιστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στις εξέδρες του κλειστού της Πυλαίας. Ο αγώνας διεκόπη στις 20:18, όταν οι τρεις διαιτητές αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια, μετά από ρίψη αντικειμένων και κροτίδων στο παρκέ, και συνεχίστηκε δυόμισι ώρες μετά, καθώς το γήπεδο δεν είχε εκκενωθεί πλήρως από τους οπαδούς των γηπεδούχων!
Ο αγώνας

Η <κακή» ημέρα από την αρχή φαίνεται... έτσι και στο κλειστό της Πυλαίας, οι... θερμοκέφαλοι έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους εκσφενδονίζοντας αντικείμενα κατά την παρουσίαση των παικτών του Ολυμπιακού. Η έναρξη του αγώνα μάλιστα καθυστέρησε λόγω ρίψης κροτίδων, με τους διαιτητές να κάνουν άμεσα προειδοποιήσεις, ενώ αντικείμενο προσγειώθηκε στο κεφάλι του Σέρβου γκαρντ του Ολυμπιακού Μίλος Τεόντοσιτς προκαλώντας νέα καθυστέρηση στην έναρξη. Τελικά, ο αγώνας άρχισε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το 10-10 και το 13-13, πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος, 13-17, υπέρ των «ερυθρόλευκων» με καλάθια από τους Νεστέροβιτς και Σπανούλη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επέβαλλε την κυριαρχία του. Αρχικά ο Μάρκο Κέσελ με τρίποντο εκτόξευσε για πρώτη φορά στο +10 την τιμή της διαφοράς, 16-26, ενώ ο Σέρβος φόργουορντ διαμόρφωσε και το 18-29 (+11) ευστοχώντας και πάλι έξω από τα 6.75. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από Μάρσαλ και Αποστολίδη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε σαφώς περισσότερα «όπλα» από τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο Νεστέροβιτς υπερίσχυε στη ρακέτα, ενώ Παπαλουκάς και Χαλπερίν από την περιφέρεια διαμόρφωσαν το 23-40. Ο Γκρέι μείωσε για τον ΠΑΟΚ, 25-40, με την εκπνοή του α΄ μέρους.

Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε ακόμη και με +18 πόντους, 29-47, αλλά σ' εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ χάρη στην άμυνά του κατάφερε να προκαλέσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου έκλεψαν μπάλες, βγήκαν σε αιφνιδιασμούς έχοντας εκφραστές στο σκοράρισμα τους Μάρσαλ, Παπαδόπουλο, Ντόζιερ. Αποτέλεσμα ήταν ένα σερί 8-0 του ΠΑΟΚ και το 37-47, 3.21΄ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Η αποχώρηση των τελευταίων οπαδών επέτρεψε τη συνέχιση του αγώνα. Στα περίπου 13 λεπτά αγωνιστικού χρόνου που απέμεναν, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, ξέφυγε και με +21, 56-77, πριν το τελικό 60-79.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-40, 39-55, 60-79.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Φούφης, Σταματόπουλος

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20, Καλαμπάκας, Αράπης, Αποστολίδης 8, Δέδας 1, Ντόζιερ 8, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 15, Γιαννακίδης, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13 (1), Νεστέροβιτς 4, Γκόρντον, Σπανούλης 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 7 (1), Κέσελι 7 (2), Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 4, Ερτσεγκ 8 (1).

Το χρονικό των επεισοδίων

Οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης, Χριστοδούλου, Φούφης και Σταματόπουλος, είχαν κάνει προειδοποιήσεις ήδη δύο φορές, μετά από ρίψη κροτίδων και πλαστικών αντικειμένων, από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων. Στην 3η περίοδο κι ενώ ο ΠΑΟΚ έτρεχε σερί 8-0, μετατρέποντας το 29-47 σε 37-47, στο παρκέ έπεσαν πάλι αντικείμενα.

Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης Χρήστος Χριστοδούλου, πήρε την απόφαση να αποχωρήσουν οι τρεις διαιτητές στ' αποδυτήρια ως προειδοποίηση για οριστική διακοπή. Καθώς ο Χριστοδούλου κατευθυνόταν προς τη φυσούνα δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι και τραυματίστηκε. Οι διαιτητές αποχώρησαν στις 20:18.

Αργότερα, κι ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν βγει για προθέρμανση, έλαβαν την απόφαση να εκκενωθεί το κλειστό της Πυλαίας για να συνεχιστεί ο αγώνας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση προειδοποίησαν πως θα προχωρούσαν στην οριστική διακοπή του αγώνα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν για τα αποδυτήρια στις 20:40. Παρά το γεγονός πως από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε δύο φορές η απόφαση να εκκενωθεί το γήπεδο, 300 νεαροί οπαδοί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την εντολή και οι διαιτητές είχαν δεχτεί αρχικά να ξεκινήσει ο αγώνας ζητώντας όμως πρώτα να μετακινηθούν στα ανώτερα διαζώματα.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν έδειχναν να συγκινούνται με τίποτα, παρά το γεγονός πως και ο τεχνικός το ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος πήρε το μικρόφωνο και έκανε έκκληση στους νεαρούς ν' αποχωρήσουν. «Πήγαμε πολλές φορές στους διαιτητές για να τους μεταπείσουμε, αλλά μας ενημέρωσαν πως αν δεν φύγετε τότε το παιχνίδι διακόπτετε και ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας για 9 αγωνιστικές,» είπε ο Μαρκόπουλος. Στη συνέχεια μάλιστα κατευθύνθηκε στην κερκίδα, πήδησε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ανέβηκε στις κερκίδες μιλώντας κατ' ιδίαν με τους οπαδούς. Ο Μαρκόπουλος πήγε και στις δύο πλευρές, πίσω από τις μπασκέτες για να πείσει τους οπαδούς να αποχωρήσουν. Εν συνεχεία, οι παίκτες του ΠΑΟΚ Γιαννακίδης, Δέδας, Αράπης και Καλαμπάκας μίλησαν επίσης με κάποιους από τους οπαδούς που κατέβηκαν στα κάτω διαζώματα, ενώ ο Αποστολίδης πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Παιδιά αφήστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Θα το γυρίσουμε για σας».

Τελικώς, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, οι ανεγκέφαλοι οπαδοί του «δικεφάλου» αποχώρησαν από την εξέδρα και ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από δύο ώρες διακοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις