ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χειμερινός οδηγός επιβίωσης για απόλυτα γιορτινό δερματάκι!

Ο χειμώνας ημερολογιακά τουλάχιστον να είναι εδώ (άσχετα με το πόσο ζέστη έχει έξω κάποιες μέρες) και σε γλυκοχαιρετά κάποιες μέρες, όμως μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσεις το δέρμα σου και από το κρύο;
Μην ξεχνάς ότι το δέρμα σου τους χειμερινούς μήνες έχει άλλες ανάγκες τις οποίες εσύ καλείσαι να εκπληρώσεις έτσι ώστε να είναι πάντα λαμπερό και σέξι! Διάβασε παρακάτω πώς θα το καταφέρεις για να λάμπεις...
. τις γιορτές πιο πολύ και από τα στολίδια του δέντρου!
Όλα τριγύρω αλλάζουνε: ο αέρας, η βροχή, το χιόνι και τα άλλα στοιχεία! Ο καιρός είναι ένας παράγοντας που όσο να πεις επηρεάζει κατά πολύ την επιδερμίδα σου. Ο κρύος αέρας δεν είναι καθόλου ενυδατικός αλλά αντίθετα έχει την τάση να κάνει την επιδερμίδας σου να δείχνει πιο ξηρή και αφυδατωμένη. Για ενυδάτωση στο φουλ δεν έχεις παρά να επενδύσεις στις ενυδατικές μάσκες , τα σέρουμ και καλά θα κάνεις να ξεχάσεις  το σαπούνι που αφυδατώνει και "στεγνώνει" το δέρμα σου.
Σκασμένα χειλάκια τέλος: το πιο ευαίσθητο σημείο στο προσωπάκι σου δεν είναι άλλο από τα χείλη σου που όσο είναι καλός ο καιρός μπορεί να είναι γλυκά και τρυφερά όταν όμως το κρύο κάνει την εμφάνιση του τότε πρέπει να τους αφιερώσεις την προσοχή σου. Ακόμη και αν δεν είσαι για σκι στο βουνό και είσαι στο σπίτι σου και βγάζεις βόλτα το σκύλο σου ενώ έξω έχει χιονόνερο , οφείλεις να σκεφτείς πρώτα τα χειλάκια σου. Το δέρμα των χειλιών σου είναι πολύ ευαίσθητο και έχει ανάγκη από συνεχή ενυδάτωση για να μη δείχνει αφυδατωμένο. Το λιπ -μπαλμ σου προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση αλλά για να "μαλακώσεις" τα σκασμένα από το κρύο χείλη δεν έχεις παρά να απλώσεις λίγη βαζελίνη που και λάμψη θα τους χαρίσει αλλά και απίστευτη απαλότητα! Ακόμη μην ξεχνάς ότι ο κρύος αέρας έχει την τάση να μας κάνει να ξεχνάμε να πίνουμε  πολύ νερό απαραίτητο για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας , συν του ότι αφυδατωνόμαστε το χειμώνα πιο εύκολα άρα το αποτέλεσμα είναι σίγουρη αφυδάτωση και σκασμένα χείλη. Δεν έχεις παρά να αυξήσεις την κατανάλωση υγρών και θα δεις την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή από ποτέ!
Τιπ: αν θες να δεις πόσο αφυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σου δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα χείλη σου! Αν είναι ξηρά τότε πρέπει να φροντίσεις να ενυδατώσεις σωστά και με κάθε τρόπο το προσωπάκι σου (ολόκληρο όχι μόνο τα χείλη).
Απολέπιση τώρα: η απολέπιση είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να υποτιμάς ειδικά τους χειμερινούς μήνες που τα νεκρά κύτταρα στήνουν χορό στο δερματάκι σου! Επίλεξε ένα απαλό απολεπιστικό που δεν θα ερεθίσει περισσότερο το δέρμα σου 2 φορές την εβδομάδα και θα το δεις πιο απαλό από ποτέ! Το μέλι με τη ζάχαρη είναι το πιο σούπερ και αγνό απολεπιστικό που μπορεί να φτιάξεις με τα υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Άπλωσε το μείγμα των δύο στο προσωπάκι σου και τρίψε απαλά. Ξέπλυνε και σκούπισε και δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.
Αφού τα κάνεις όλα αυτά να είσαι σίγουρη ότι δε θα δεις την επιδερμίδα σου θαμπή και άτονη αφού θα διατηρήσει τη λάμψη της και θα είναι καθ’ όλα έτοιμη να υποδεχθεί τις μέρες των γιορτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις