ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αθώος κρίθηκε από το Εφετείο ο Αχιλλέας Μπέος...

Το δικαστήριο μετέτρεψε για επτά άτομα -πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Νέας Σμύρνης - την κακουργηματική κατηγορία της απάτης στο πλημμέλημα της φορολογικής παράβασης, οπότε η δίωξη έπαυσε και για αυτούς λόγω παραγραφής.
Την ίδια αντιμετώπιση είχαν δυο ακόμη συγκατηγορούμενές του.
Οι δικαστές έκριναν ότι με την έκδοση των τιμολογίων οι κατηγορούμενοι δεν αποσκοπούσαν να αποκτήσουν περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους, καθώς έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες, τον Αχιλλέα Μπέο, πρώην μεγαλοπαράγοντα τη ομάδας, τη Μαρίνα Ιακωβάκη, πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και τη λογίστρια Βαρβάρα Κορκοβίλη. Για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι της Νέας Σμύρνης Γιώργος Σιότροπος και Γιώργος Κουτελάκης, καθώς και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες της ομάδας, το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απάτης σε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν παραγραφεί. Στο σκεπτικό του το δικαστήριο ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι με την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεν είχαν ίδιον όφελος και ότι με τις πράξεις τους απέκρυψαν φόρους για την ΠΑΕ.
Οι κατηγορίες αφορούσαν το διάστημα 1995 έως 2000, οπότε και σύμφωνα με τη δικογραφία η ΠΑΕ είχε εκδώσει τιμολόγια για υπηρεσίες που δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται ζημιά στην ομάδα -της οποίας μεγάλος μέτοχος ήταν ο δήμος- περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις