ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

''Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε ... '' και γίναμε 7 δισ!!!!

..............Πολέμους, καταστροφές, επιδημίες, ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, πείνα, θανάτους, εγκληματικότητα που στοίχισαν πολλές πολλές ζωές, είδαμε τα τελευταία 12 χρόνια.
Κι όμως ο πληθυσμός της Γης αυτά τα χρόνια, αυξήθηκε κατά 1 δισ!!!!!!!!!!
Έτσι φτάσαμε αισίως τα 7 δισεκατομμύρια!
Θα είναι ένας πληθυσμός ηλικιωμένων;;; 
Όχι, λένε οι ειδικοί!Θα είναι ένας νεανικός πλανήτης!
Κατά 50% θα είναι νέοι κάτω των 29 ετών, ενώ μόνο 600 εκατ. άνθρωποι θα είναι πάνω από 65 ετών!!!
Θα έχουμε και περισσότερους άντρες!
Οι γυναίκες θα λιγοστεύουν αφού γεννιούνται περισσότερα αγόρια και αφού, σε πολλές χώρες, γίνεται επιλεκτική άμβλωση των θηλυκών εμβρύων και επιλογή φύλου από τις μέλλουσες μητέρες.
Μη χαίρεστε άντρες!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η διαφορά των 50 εκατομ μεταξύ ανδρών και γυναικών θα λιγοστεύει με την πάροδο του χρόνου, λένε οι επιστήμονες.
Έτσι μετά από κάποια χρόνια οι γυναίκες γίνονται περισσότερες!!
Τώρα θα μου πείτε ότι μας συμφέρει να γίνουμε λιγότερες οι γυναίκες μια και θα αναγκαστούν οι άντρες να δεχθούν ως πολυγαμικά όντα τις γυναίκες....πλέον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Τι θα γίνει όμως με τον πληθυσμό της Ευρώπης;;;
Το 1900 η Ευρώπη εκπροσωπούσε το 25% του συνολικού πληθυσμού της Γης.
Μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσοστό θα πέσει στο 11%!
Λιγότεροι  Ευρωπαίοι λοιπόν και περισσότεροι Ασιάτες, αφού το 60% θα κατοικούν στην Ασία.Περισσότεροι από 4 δισ θα είναι οι Ασιάτες, ενώ περίπου ένα δισ θα είναι οι κάτοικοι της Αφρικής και ακόμη ένα δισ της αμερικάνικης ηπείρου.


Φυσικά θα κατοικούν οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη στα αστικά κέντρα, ενώ οι αγροτικές περιοχές θα λιγοστέψουν.
Εκτός --λέω τώρα--δημιουργηθεί μια συνεχής οικονομική κρίση με έλλειψη θέσεων εργασίας και ο κόσμος αρχίσει να επιστρέφει στην ύπαιθρο.
Ήδη στη χώρα μας, γυρίζουν πολλοί στα χωριά τους και ασχολούνται με τη γη.
Ας γυρίσουμε όμως στο προφίλ του πληθυσμού της γης, όπως μας το μετέφερε η Ελευθεροτυπία από την εφημερίδα ''Le temp''.


Νέα μεταναστευτικά ρεύματα θα παρατηρηθούν. Το 3% του πληθυσμού θα ζει σε χώρες της επιλογής τους ή σε χώρες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν!



''Όμως ο υπερπληθυσμός της Γης δεν είναι απειλή, αλλά το μοντέλο της καπιταλιστικής αγοράς, που βασίζεται στην ιδέα της απεριόριστης συσσώρευσης και της απεριόριστης κατανάλωσης'' μας λέει ο Σερζ Λατούς, από τους θεωρητικούς της απο- ανάπτυξης καλώντας την ανθρωπότητα ''να βγει από την αποικιοποίηση του φαντασιακού μας από την αγορά'',ώστε να υπάρξουν ευκαιρίες για αξιοπρεπή ζωή όλων των κατοίκων του πλανήτη!!!!!!!!!!!


Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις, παραμένει επίκαιρη η αγωνία για το αν επαρκούν οι πόροι, αν αντέχει το οικοσύστημα.
Το θέμα όμως δεν είναι αν επαρκούν τα αγαθά του πλανήτη για όλους τους κατοίκους αλλά πώς θα γίνει η διάθεσή τους δικαιότερα σε όλο τον πληθυσμό της γης.
Ο Τόμας Μάλθους τον 18ο αι. είχε πει ότι οδηγούμαστε στον αφανισμό γιατί τα αγαθά αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο ενώ ο πληθυσμός της Γης με γεωμετρική.


Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι οι πολιτικές των κρατών της Γης και μάλιστα των Ισχυρών κρατών που οδηγούν το μισό πληθυσμό στη φτώχεια, την πείνα, τον αφανισμό, ενώ ορθολογικότερος καταμερισμός του πλούτου και των αγαθών που παράγονται θα εξαφάνιζε το πρόβλημα!!!


Αλλά μάλλον οι ισχυροί της γης θέλουν να το διατηρήσουν και να οδηγήσουν και άλλο ένα ποσοστό των ανεπτυγμένων  κρατών στο κλαμπ των φτωχών και υπανάπτυκτων!!!!
Ίσως πιστεύουν ότι έτσι εξασφαλίζουν την επάρκεια των αγαθών για τα κράτη τους και τη σίγουρη μείωση του πληθυσμού  εξαιτίας της  πείνας!!!!!!!!!
Αλλά να ''φοβάστε την οργή και την πείνα μας'' είχαν φωνάξει οι Τυνήσιοι πριν λίγες μέρες!
Ας το έχουν υπ όψιν!!!!!!!
http://atenizodas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις