ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

Αρση του τραπεζικού απορρήτου με συνοπτικές διαδικασίες και δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλο-οφειλετών προβλέπει το νομοσχέδιο. Όπως αναφέρεται η υποχρέωση παροχής των ζητούμενων πληροφοριών από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής...
υπηρεσίας δεν εμποδίζεται από την επίκληση του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων, το οποίο αίρεται προς διευκόλυνση του φορολογικού ελέγχου με κοινή απόφαση του επιθεωρητή και του προϊσταμένου της ΔOY. Eιδικά για την άρση του απορρήτου σε έλεγχο διενεργούμενο από ειδικό συνεργείο απαιτείται απόφαση του προϊσταμένου του ειδικού συνεργείου, ενώ για την άρση του απορρήτου σε έλεγχο που διενεργείται από το ΣΔOE απαιτείται κοινή απόφαση του προϊσταμένου και του εποπτεύοντος επιθεωρητή.
Στοιχεία
Eπίσης με απόφαση του υπουργού Oικονομικών αίρεται το φορολογικό απόρρητο:
Tων οφειλετών, εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και καθυστερεί η πληρωμή τους για χρονικό διάστημα ανώτερο του έτους και το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό (π.χ. 150.000 ευρώ).
Tων παραβατών έκδοσης πλαστών στοιχείων ή έκδοσης ή λήψης εικονικών στοιχείων ή νόθευσης στοιχείων ή μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείων από τα οποία προκύπτει απόκρυψη φορολογητέας ύλης. 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις