ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γερμανός Αστυνομικός άφησε κρατούμενο... να καεί ζωντανός!!!

Ούρλιαζε για βοήθεια ο άτυχος άνδρας που άρπαξαν φωτιά τα σκεπάσματά του!!!

Γερμανός αστυνομικός που κατηγορείται για συνενοχή στο θάνατο ενός πολίτη από τη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, ξαναδικάζεται από σήμερα μετά την αθώωσή του στην πρώτη δίκη του.
Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε αθώο πέρσι τον 50χρονο αστυνομικό αλλά τώρα διατάχθηκε αναψηλάφιση της δίκης αυτή τη φορά ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μαγδεμβούργου.
Πρόκειται για την περίπτωση του θανάτου του Ούρι Τζάλοου που πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 2005 σε αστυνομικό τμήμα του Ντεσάου, μιας πόλης που βρίσκεται στην πρώην ανατολική Γερμανία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στα σκεπάσματα του κελιού του.
Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο Τζάλοου, που συνελήφθη και ανακρίθηκε όταν δύο γυναίκες τον κατηγόρησαν ότι τις επιτέθηκε σεξουαλικά όντας μεθυσμένος, έβαλε μόνος του φωτιά στο κελί του. Ο κρατούμενος πέθανε δύο λεπτά μετά από τις αναθυμιάσεις, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση.
Στην πρώτη δίκη ο αστυνομικός αθωώθηκε αλλά η αθώωσή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στη Γερμανία και πέρσι τον Ιανουάριο το δικαστήριο αποφάσισε να ξαναγίνει δίκη γιατί δεν είχε τεθεί υπόψη των δικαστών ότι το σήμα κινδύνου για περιπτώσεις πυρκαγιάς στο κρατητήριο λειτουργούσε κανονικά οπότε οι αστυνομικοί έπρεπε να πήραν είδηση ότι είχε πιάσει φωτιά ένα κελί.
Ο αστυνομικός, που ήταν επικεφαλής του τμήματος, κρίθηκε μάλιστα ότι αδιαφόρησε στις κραυγές του κρατούμενου - που σύμφωνα με μάρτυρες ούρλιαζε ζητώντας βοήθεια όταν η φωτιά είχε φουντώσει στο κελί του - και δεν κινητοποιήθηκε για να τον σώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις