ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Super League: Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1 (video)


Στην πέμπτη θέση μαζί με την Καβάλα και την Ξάνθη ανέβηκε ο Εργοτέλης μετά τη νίκη του με 1-0 στα Πηγάδια. Οι Κρητικοί πήραν το πολύτιμο «τρίποντο» με τέρμα που πέτυχε ο Ρομάνο στο 32ο λεπτό. Το σκορ θα μπορούσε να θεωρηθεί άδικο καθώς η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε δύο δοκάρια. Μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής ανάβει η μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ που δίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Ξάνθη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πιέσει, προκειμένου να φτάσει στο γκολ. Στο 18΄ το συρτό σουτ του Μαρσελίνιο δεν ανησύχησε τον Δασκαλάκη, ενώ στο 23΄ ο Πόι σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απειλήσει στο 26΄ με το φάουλ που εκτέλεσε ο Φραγκουλάκης, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λυμπερόπουλου.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η Ξάνθη έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Κατόνγκο έκανε τη σέντρα και η μπάλα έφτασε στον Μαρσελίνιο, ο οποίος την έστειλε να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη. Και ενώ οι ακρίτες έχαναν τις ευκαιρίες, ο Εργοτέλης έφτασε στο γκολ στο 32΄. Ο Μπούντιμιρ «τροφοδότησε» τον Ρομάνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Γκσπούρνινγκ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Λυμπερόπουλο, και με πλασέ «άνοιξε το σκορ» (0-1). Η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν από το ημίχρονο, αλλά ο Δασκαλάκης απέκρουσε εύκολα το σουτ του Κατόνγκο στο 43΄, ενώ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μαρσελίνιο στο 44΄.
Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» εκ νέου το γκολ στο 47΄, όταν ο Κατόνγκο έκανε την παράλληλη μπαλιά από δεξιά και ο νεοεισελθών Μπούγκα με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη. Ακολούθως οι παίκτες της Ξάνθης συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να διατηρούν ανέπαφη την εστία τους.
Στο 66΄ ο Φλίσκας προσπάθησε να σκοράρει με ένα μακρινό σουτ, ωστόσο έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη. Στο 75΄ το σουτ του Κυριακίδη έστειλε την μπάλα άουτ για τον Εργοτέλη, ενώ στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι σε φάση διαρκείας ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο στον Βάλλα. Στο 86΄ ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα και ο Μπούγκα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και ο Εργοτέλης πήρε μια σπουδαία νίκη με 1-0.
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Κίτρινες: Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Μπέρτος - Ρομάνο, Φραγκουλάκης
Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος (34΄ λ. τρ. Γκσπούρνινγκ), Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο, Μπέρτος, Πόι (72΄ Μπεκαμένγκα), Σουάνης (46΄ Μπούγκα).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ (90+3΄ Ορφανός), Σασιασβίλι, Ρομάνο, Βίσιο, Βερπακόφσκις (90+4΄ Χαντι), Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (69΄ Κυριακίδης), Μπέτο, Γιαλούσης.

Οι κυριότερες φάσεις της αναμέτρησης
19.30: Έναρξη του αγώνα...
23' Εξαιρετικη ατομική ενέργεια από τον Πόι, που κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι του Δασκαλάκη.
30' Δοκάρι για την Ξάνθη με τον Μαρσελίνιο! Σέντρα του Κατόνγκο από τα δεξιά, ο Τζούνιορ αντί να διώξει, έστρωσε την μπάλα στον Μαρσελίνιο, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
32' ΓΚΟΛ! 0-1 για τον Εργοτέλη. Έπειτα από ωραία προσπάθεια και εξαιρετική μπαλιά του Μπούντιμιρ, ο Ρομάνο μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.
45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.
46΄Σέντρα στην επανάληψη.
47' Δοκάρι για την Ξάνθη! Ωραία κίνηση του Κατόνγκο από τα δεξιά και παράλληλη μπαλιά, ο Μπούνγκα κάνει το τακουνάκι, όμως η μπάλα χτυπά στο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.

76΄ Πέναλτι ζητούν οι γηπεδούχοι για σπρώξιμο στον Βάλλα μέσα στην περιοχή του Δασκαλάκη.
86΄ Σέντρα του Μπέρτου από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπούγκα με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
21:24 Τελευταίο σφύριγμα στα Πηγάδια, μεγάλη νίκη για τον Εργοτέλη.
Το γκολ του Ρομάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις