ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Super League: Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2 (video)

Ο Ολυμπιακός χτίζει... κάστρο και εκτός «Γ. Καραϊσκάκης» και κάπως έτσι οδεύει για το 38ο! Με τον Μάρκο Πάντελιτς να κάνει πολλή δουλειά, αλλά να μη σκοράρει αυτή τη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν, 2-0 και από την Κέρκυρα και πλέον μετρούν 6Χ6 εκτός της έδρας τους, συγκομιδή που τους διατήρησε στο +5 από τον Παναθηναϊκό. Ο Τσίγκας με «αυτογκόλ» άνοιξε το δρόμο και ο Μιραλάς τον σιγούρεψε στο ματς που ολοκλήρωσε τη 17η αγωνιστική της Super League.
Ο Βαλβέρδε επέλεξε να ξεκινήσει με τους Πάντελιτς και Μιραλάς στην 11άδα με τον Βέλγο να καλύπτει το δεξί άκρο στην επίθεση και όπως αναμενόταν τον Μοντέστο δίπλα από τον Ιμπαγάσα σε ρόλο αμυντικού μέσου. Έκπληξη και από τον Μπάντοβιτς που επέλεξε το «τρεχαντήρι» Χαμπλ δίπλα από τον Στολτίδη στο κέντρο ώστε να περιορίσουν αρκετή από την «ερυθρόλευκη» φαντασία. Είναι γεγονός ότι τόσο ο Μιραλάς, όσο και ο Ριέρα που μαζί με τον Ιμπαγάσα είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην οργάνωση του ματς ήταν εγκλωβισμένοι μια και δεν έβρισκαν χώρους ν' αναπτυχθούν έτσι όπως έχουν δείξει ότι γνωρίζουν. 

Η Κέρκυρα μπήκε ζωηρά στον αγώνα και στο πρώτο 10λεπτο ήταν πιο κινητική και επιθετική, απειλώντας στο 2’ με τον Τσίγκα και έχοντας ενθουσιασμό και ένα σουτ του Γκουστάβο στο 6’. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία, απείλησαν στο 11’ με τον Τοροσίδη και όσο περνούσε η ώρα έκλειναν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, επιτιθέμενοι κυρίως από αριστερά. Ειδικά μετά το 25ο λεπτό και με τους Ριέρα και Μιραλάς ν' αλλάζουν άκρα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και απείλησε σημαντικά αυτή τη φορά βρίσκοντας όμως στο διάβα του τον πολύ καλό και σήμερα Κωνσταντόπουλο που σταμάτησε τους Φουστέρ (34'), Ριέρα (38') και Μιραλάς (42').
Πανομοιότυπος με το πρώτο ήταν και ο τρόπος που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με προσπάθεια του Επστάιν από αριστερά και εκτέλεση από τον Τσίγκα, αλλά και την ίδια κατάληξη (άουτ). Ο άσος της Κέρκυρας ήταν πραγματικά πολύ άτυχος... Στο 55΄ ο Ιμπαγάσα έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι κι εκεί ο Τσίγκας με... άψογη κεφαλιά "νίκησε" τον Κωνσταντόπουλο και άνοιξε το σκορ. Στο 65΄ και πάλι ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε τον Ριέρα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στο 70΄ οι επικεφαλής της Σούπερ Λίγκας «καθάρισαν» το ματς, με τον Πάντελιτς να εκμεταλλεύεται το λάθος των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου και να δίνει "γκολ στο πιάτο" του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος σε κενή έστια έγραψε το 0-2.
Δύο λεπτά αργότερα ο Βέλγος είχε νέα μεγάλη ευκαιρία σε ανάλογη φάση, αλλά αυτή τη φορά ο Κωνσταντόπουλος έσωσε. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους «ερυθρόλευκους» και η νίκη ήλθε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με κορυφαίους τους Ιμπαγάσα, Πάντελιτς.
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Δ. Ιωάννου, Μίχος - Ριέρα, Ιμπαγάσα
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης (31΄ λ. τρ. Δημήτρης Ιωάννου), Στολτίδης, Μίχος, Καλαντζής (73΄ Γιάντσης), Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (66΄ Ηλίας Ιωάννου), Επστάιν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (84΄ Νέμεθ), Μιραλάς (78΄ Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (80΄ Χολέμπας).
19.30: Έναρξη του αγώνα...
2' Σέντρα του Επστάιν από τ' αριστερά κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Τσίγκα με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πάρντο.
3' Φάουλ του Μίχου από τα δεξιά κεφαλιά του Καλατζή από το ύψος το πέναλτι με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Πάρντο.
6' Σουτ του Γκουστάβο έξω από τη μεγάλη περιοχή πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
11' Πρώτη αντίδραση για τον Ολυμπιακό με τον Τοροσίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή με το εξωτερικό και τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Κωνσταντόπουλου.
15' Πολή καλή προσπάθεια του Πάντελιτς που πέρασε τους Βενέτη και Μίχο, αλλά η σέντρα του δε βρήκε τον Φουστέρ που ήταν ο προορισμός του.
21' Πρώτη κίτρινη στο ματς, τη βλέπει ο Φουστέρ για μαρκάρισμά του στον Στολτίδη.
24' Σαν απο μηχανής θεός ο Κοντοδήμος τσιμπά τη μπάλα πριν σουτάρει ο αφύλακτος Πάντελιτς προς την εστία της Κέρκυρας.
31'  Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Ιωάννου παίρνει τη θέση του Βενέτη, που σύμφωνα μς τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη θλάση στο δεξιό δικέφαλο.
33' Σέντρα σουτ του Τοροσίδη με αρκετή δύναμη με τον Πάντελιτς να μην καταφέρνει να αντιδρά.
34' Σέντρα Τοροσίδη, κεφαλιά του Φουστέρ στα χέρια του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.
38' Μεγάλη απόκρουση του Κωνσταντόπουλου σε σουτ του Ριέρα έξω απο την περιοχή.
42' Μαγική μπαλιά του Ιμπαγάσα στον Μοντέστο με τον Γάλλο να προτιμά να μην σουτάρει, αλλά να πασάρει στον επερχόμενο Μιραλάς που δεν κατάφερε να πιάσει καλό πλασέ μόνος του από το σημείο του πέναλτι κι έτσι η μπάλα κατέληξε στα χέρια του «Dimi».

45' Κίτρινη στον Ιωάννου για μαρκάρισμα στον Πάντελιτς. Φάουλ σε καλή θέση για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα αναλαμβάνει την εκτέλεση χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάτι καλό για τον Ολυμπιακό.
20:18 Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-0.
20:32 Έναρξη της επανάληψης. Δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια άλλη αλλαγή από τους Μπάντοβιτς και Βαλβέρδε.
47' Πολύ καλή προσπάθεια του Επστάιν και σέντρα στον επερχόμενο Τσίγκα ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ που επιχείρησε.
48' Νέα σέντρα του Επστάιν με τον Καλαντζή αυτή τη φορά να βάζει την προβολή και να μην καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

50' Το πρέσινγκ του Ολυμπιακού παραλίγο ν' αποφέρει καρπούς με τον Παπαδόπουλο να κερδίζει τη μπάλα και να βγάζει μπαλιά στον Φουστέρ που δεν καταφέρνει ν' αντιδράσει σωστά.
55'-ΓΚΟΛ: Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-1. Σκόρερ ο Τσίγκας με αυτογκόλ. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο έμπειρος επιθετικός των γηπεδούχων βάζοντας το κεφάλι του πριν τον Πάντελιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Κωνσταντόπουλου.
65'-Δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Ιμπαγάσα στον αφύλακτο Ριέρα με τον Ισπανό να πιάνει το απευθείας μονοκόματο σουτ και τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
66' Δεύτερη αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Ιωάννου στη θέση του Γκουστάβο.
70'-ΓΚΟΛ: Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2. Λάθος γύρισμα του Επστάιν με τον Πάντελιτς να παίρνει την κόντρα από τον Μαϊστόροβιτς και να βγαίνει απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, την κατάλληλη στιγμή ο Σέρβος πάσαρε στον επερχόμενο Μιραλάς που απλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
72' Παραλίγο αυτογκόλ από τον Παπαδόπουλο ο οποίος θέλησε ν' απομακρύνει τη σέντρα του Επστάιν, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Πάρντο.
73' Απίστευτο χαμένο τετ α τετ από τον Μιραλάς τον οποίο έβγαλε μόνο του ο Πάντελιτς, αλλά ο Βέλγος δεν πλάσαρε σωστά τον «Dimi».

74' Κλείνουν οι αλλαγές για τους γηπεδούχους με τον Γιάντση να παίρνει τη θέση του Καλαντζή.
79' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης στη θέση του Μιραλάς.
79' Παραλίγο να σκοράρει ο Φετφατζίδης στην πρώτη του επαφή σουτάροντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά την πάσα του Φουστέρ.
80' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας στη θέση του Ριέρα.
84' Κλείνουν οι αλλαγές και για τον Ολυμπιακό με τον Νέμεθ ν' αντικαθιστά τον Πάντελιτς.
88' Νέα χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους με τον Τοροσίδη να σεντράρει τον Μοντέστο με κεφαλιά να πασάρει στον Φουστέρ που μόνος του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
21:21 Λήξη αγώνα, Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2.
Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις