ΣΙΝΕ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Super League: ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 2-1


Ελπίζουν στην παραμονή στην κατηγορία οι παίκτες της ΑΕΛ μετά τη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι των ουραγών. Σε ένα γεμάτο αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη. Παίκτης του αγώνα ο Τουμέρ Μετίν που σκόραρε και τα δύο γκολ των «βυσσινί» ενώ για τα «λιοντάρια» μείωσε ο Λεοζίνιο που είχε μπει σαν αλλαγή.
Οι «βυσσινί» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν το ωραίο φάουλ του Μετίν σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Ράντμαν, ενώ τρία λεπτά αργότερα μία κεφαλιά του προωθημένου Ταυλαρίδη δεν βρήκε στόχο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το άγχος φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι, αν και διατηρούσαν την εδαφική υπεροχή, δεν έβρισκαν τρόπους να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Στο 44΄, όμως, ο Μπλάζεκ βγήκε ωραία από δεξιά στην «πλάτη» των αμυντικών, απέφυγε έναν αντίπαλο και γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο επερχόμενος Μετίν με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκοΗ Λάρισα ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι στο 53΄, σε μία φάση παρόμοια με αυτή του πρώτου γκολ. Αυτή τη φορά η επίθεση έγινε από αριστερά, ο Κουζέν έκανε τη σέντρα και από την ίδια θέση ο Τουμέρ Μετίν με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 2-0. Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ πάλι με τον Μετίν (64΄), με τον Κουζέν (73΄) και τον Τσιμπάμπα (77΄), ενώ ο Πανσερραϊκός δημιούργησε ουσιαστικά την πρώτη φάση του στο 67΄, με το πλασέ του Μπέλιτς να περνάει ελάχιστα άουτ, και τελικά μείωσε στο 78΄ με δυνατό σουτ του Λεοζίνιο. Το τελευταίο τέταρτο -μαζί με τις καθυστερήσεις- έγινε θρίλερ, με τους Σερραίους να ανοίγονται, ψάχνοντας την ισοφάριση, και τη Λάρισα να βρίσκει ανοιχτούς διαδρόμους, αλλά να μην μπορεί να «κλειδώσει» τη νίκη σε κάποια αντεπίθεση (ο Τσιμπάμπα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 85΄). Στο 89΄ ο Μπλάζεκ είδε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γεωργιάδη και αμέσως μετά αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, αλλά έστω και με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κόκκινη: Μπλάζεκ (89΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες: Νταμπίζας, Μπλάζεκ - Μπέλιτς, Σίντιτς, Κις, Πάρκερ
Οι συνθέσεις:
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Ρομέου, Ταλ (46΄ Ρέντζας), Μετίν, Ταυλαρίδης, Μπλάζεκ, Κουζέν (76΄ Τσιμπάμπα), Σίμιτς, Αμπουμπακάρι (46΄ Ιγκλέσιας)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Ράντμαν, Πάμπλο Άμο, Κάστρο (58΄ Κις), Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παντελιάδης (46΄ Αλβαρεζ), Νταλέ, Μαβένε, Παπάζογλου, Σίντιτς (69΄ Λεοζίνιο), Πάρκε.

Το φιλμ του αγώνα
17.15: Έναρξη του αγώνα...
5' Δοκάρι για την Λάρισα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Ράντμαν.
40' Σουτ του Ρομέου από μακριά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ.
44' ΓΚΟΛ! 1-0 η Λάρισα. Ο Μπλάζεκ έκανε την επέλαση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" στον επερχόμενο Μετίν, που με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ράντμαν.
45+2' Λήξη του πρώτου μέρους.
46' Σέντρα στην επανάληψη...
46' Διπλή αλλαγή για την Λάρισα. Ο Ρέντζας στη θέση του Ταλ και ο Ιγκλέσιας στη θέση του Αμπουμπακαρί.
46' Αλλαγή για τον Πανσερραϊκό. Ο Άλβαρεζ στη θέση του Παντελιάδη.

53΄ ΓΚΟΛ! 2-0 η Λάρισα. Στο 53ο λεπτό ο Κουζέν έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και στην καρδιά της περιοχής ο Τουμέρ Μετίν πλάσαρε αποτελεσματικά διπλασιάζοντας τα προσωπικά του γκολ και την ομάδας του
54΄ Κίτρινη κάρτα στον Νταμπίζα.
57΄ Δεύτερη αλλαγή για τον Πανσερραϊκό, ο Κις στη θέση του Κάστρο.
61΄ Κίτρινη κάρτα στον Κις.
62΄ Ακυρώθηκε γκολ του Σίμιτς σαν οφ σάιντ. Το ριπλέι έδειξε πως η απόφαση του διαιτητή ήταν εσφαλμένη.
64΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μετίν τετ-α-τετ με τον Ράντμαν αλλά ο πορτιέρο του Πανσερραϊκού νίκησε τον Τούρκο.
67΄ Σουτ του Παπάζογλου μέσα από την περιοχή, ο Τσοντοφάλσκι απόκρουσε.
69΄ Τρίτη αλλαγή για τον Πανσερραϊκό, στη θέση Σίντζιτς ο Λεοζίνιο.
73΄ Σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ αλλά Κουζέν νικήθηκε από τον Ράντμαν.
76΄ Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΛ, στη θέση του Κουζέν ο Τσινμπάμπα.
77΄ Τετ-α-τετ του Τσινμπάμπα για την ΑΕΛ, και πάλι νικητής ο Ράντμαν.
78΄ ΓΚΟΛ! 2-1 μειώνει ο Πανσερραϊκός. Ο Λεοζίνιο δέχτηκε την μπάλα στην περιοχή και με σουτ αστραπή μείωσε σε 2-1.
79΄ Κίτρινη κάρτα στον Πάρκερ.
86΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Τσινμπάμπα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ράνταμνα αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει.
89΄ Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Μπλάζεκ μέσα σε ένα λεπτό και παίρνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.
91΄ Ο Καλέ κερδίζει την κόντρα κια βγαίνει απέναντι από τον Τσοντοφάλσκι αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΛ πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε.
19:07 Τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, η ΑΕΛ νίκησε με 2-1 τον Πανσερραϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις