ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Superleague: Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3 (videos)

Θρίαμβος, 3-0, του ΠΑΟΚ στο Βόλο επί του Ολυμπιακού σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξή της τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την ημίωρη καθυστέρησή της. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχοντας στο πρώτο ημίχρονο και την τύχη με το μέρος του έβαλε τις βάσεις για να φύγει με την πρώτη νίκη από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας μετά από 37 χρόνια χάρη στα γκολ των Λίνο και Βιεϊρίνια, ενώ ο Σαλπιγγίδης πρόσθεσε στην επανάληψη το κερασάκι στην τούρτα. Βέβαια, ο «Σάλπι» έχασε την ευκαιρία να σκοράρει νωρίτερα, αστοχώντας σε πέναλτι.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, ωστόσο στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι να στέλνεις τη μπάλα στα δίχτυα και οι παίκες του ΠΑΟΚ σήμερα το κατάφεραν. Βέβαια για το πρώτο τους τέρμα τις επόμενες ημέρες θα γίνει πολλή και μεγάλη κουβέντα μια και επιτεύχθηκε με τον Γιακούποβιτς να βρίσκεται πεσμένος μέσα στο τέρμα του μετά από σπρώξιμο του Σαλπιγγίδη, τον οποίο όμως αρχικά έσπρωξε ο Μόνχε. Μύλος δηλαδή... Εκτός των άλλων ο ΠΑΟΚ είχε σήμερα σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Κώστα Χαλκιά ο οποίος με τρεις μεγάλες επεμβάσεις έχει βάλει ολόκληρη... κοτρώνα κι όχι απλά λιθαράκι για το σημερινό «2».
Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο οργανωμένος στη μεσαία γραμμή. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν σε καλή μέρα κι από δική του εκτέλεση κόρνερ στο 20΄ προήλθε το 1-0 για τον "δικέφαλο". Ο Λίνο βρήκε την ευκαιρία με συρτό σουτ από πολύ πλάγια να παραβιάσει την εστία του Γιακούποβιτς, ο οποίος, ενώ η μπάλα βρισκόταν στον αέρα από το κόρνερ του Γκαρσία, βρέθηκε στο έδαφος μετά από σύγκρουση με τον Σαλπιγγίδη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ, αλλά, όπως έδειξε το βίντεο, ο Σαλπιγγίδης περισσότερο σπρώχνεται από αντίπαλό του και πέφτει πάνω στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, παρά έχει πρόθεση να τον απωθήσει από την πορεία της μπάλας.
Το γκολ «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι από το 23΄ μέχρι το 32΄ είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Δύο φορές ο Σανκαρέ από "στημένες" φάσεις και μία ο Μόνχε, το σουτ του οποίου από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Χαλκιάς, δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 37΄ πάλι ο Χαλκιάς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Καπετάνου. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους Βολιώτες στο 40΄, με τον Σανκαρέ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και να στένει τη μπάλα άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον κορυφαίο παίκτη του στο πρωτάθλημα, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος με δυνατό γωνιακό σουτ στο 42΄ "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς και με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-2.
Την ευκαιρία να... ξαναμπεί στο ματς έχασε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 53΄. Το σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή απέκρουσε όσο χρειαζόταν ο Χαλκιάς, η μπάλα βρήκε τη ρίζα της αριστερής δοκού και επανήλθε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του έχασε ο ΠΑΟΚ στο 78΄. Ο Ζαραδούκας έδιωξε με το χέρι την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, με την υπόδειξη του βοηθού, Πάνου, έδωσε το καθαρό πέναλτι. Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε, αλλά ο Γιακούποβιτς έπεσε σωστά στη γωνία του και απομάκρυνε. Ο διεθνής επιθετικός, όμως, "πήρε το αίμα του πίσω" εννέα λεπτά αργότερα, όταν πλάσαρε υποδειγματικά τον Γιακούποβιτς και έκανε το 0-3, πετυχαίνοντας παράλληλα το 101ο του γκολ σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μητρόπουλος, Ντολεζάι, Σολάκης, Ζαραδούκας - Αθανασιάδης, Σνάουτσνερ, Κουτσιανικούλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ντολεζάι, Μαρτίν, Μπρέσκα, Καπετάνος (69΄ Πλιάγκας), Σανκαρέ, Μόνχε, Μητρόπουλος (46΄ Σολάκης), Ζαραδούκας, Ψυχογιός (55΄ Ακόστα)
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης (83΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς (73΄ Μπαλάφας), Αθανασιάδης (54΄ Ιβιτς).
Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές του ματς μέσω του LIVE του Sportnooz:
Πραγματικά πολύ άσχημες οι εικόνες που φτάνουν μέσω του Novasports 2. Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα τόσο εκτός, όσο και στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού  είχαν σαν συνέπεια να μην μπορούν να προθερμανθούν οι δύο ομάδες και ο διαιτητής.
Στα αποδυτήρια του Σταδίου πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις παρουσία των Ζαγοράκη και Μπέου προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση. Μάλιστα τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΠΑΟΚ προέβησαν με ανακοίνωσή τους σε τελευταία προειδοποίηση προς τους οπαδούς λέγοντάς τους ότι με το παραμικρό οι διαιτητές είναι διατεθειμένοι να διακόψουν τον αγώνα!
Ο Αχιλλέας Μπέος με δηλώσεις του στο Novasports είπε: «Για πρώτη φορά η Αστυνομία έχει δίκιο, γιατί εγκλωβίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ από δύο ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ και έφαγε το ξύλο της αρκούδας. Ομως μετά και αυτή έκανε λάθος με τη χρήση των δακρυγόνων. Πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της βίας όλοι να βγουν μπροστά αντρίκεια να δώσουν λύση».
Οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Χαλκιάς και Μόνχε αποτίουν φόρο τιμής  μπροστά σε μία φωτογραφία του Γιώργου Πλακίδα, του δημοσιογράφου που κάλυπτε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού Βόλου και έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.
20:00 Έναρξη στο ματς.
Στα πρώτα δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται περισσότερο κινητικοί.
20'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-1. Σκόρερ ο Λίνο! Μετά από μια πολύ περίεργη φάση ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μόνχε έσπρωξε τον Σαλπιγγίδη ο οποίος έπεσε πάνω στον Γιακούποβιτς με τον Ελβετό τερματοφύλακα να πέφτει στο έδαφος. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν έτσι ο Αθανασιάδης πάσαρε στον Λίνο και ο Βραζιλιάνος με δυνατό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ!


24' Δύσκολη στιγμή μπροστά στην εστία του Χαλκιά με τον Καπετάνο να πιάνει το δυνατό σουτ και τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα ν' απομακρύνει πολύ δύσκολα.


31' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε το φάουλ και ο Σανκαρέ πιο ψηλά απ' όλους από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ.
32' Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Χαλκιά, αυτή τη φορά σε σουτ του Μόνχε.
33' Κίτρινη στον Ντολεζάι για μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.
36' Κίτρινη στον Αθανασιάδη.
37' Μακρινό γέμισμα του Καπετάνου στο 37' ο Χαλκιάς διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.
39' Μακρινή σέντρα-σουτ του Ζαραδούκα στο 39', διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Χαλκιάς.
40' Ο Καπετάνος σεντράρει και ο Σανκαρέ με κεφαλιά στέλνει την μπάλα δίπλα από την εστία του Χαλκιά.
42'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-2. Σκόρερ ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος περνάει τη μπάλα από το κεφάλι της βελόνας και τη στέλνει συστημένη στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς που δεν μπορούσε ν' αντιδράσει.
20:45 Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-2.
21:01 Έναρξη της επανάληψης. Αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Σολάκης στη θέση του Μητρόπουλου.
48' Κίτρινη στον Σνάουτσνερ για φάουλ στον Σολάκη. Σε καλή θέση το φάουλ το οποί ετοιμάζεται να εκτελέσει ο Ντολεζάι.  Στο τείχος τελικά η εκτέλεση του Ούγγρου.
53'-Δοκάρι για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Καπετάνος πιάνει το δυνατό δεξί σουτ και ο Χαλκιάς ακουμπά τη μπάλα και τη στέλνει στο αριστερό του κάθετο δοκάρι.
54' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβιτς στη θέση του Αθανασιάδη.
55' Ντεμπούτο του Ακόστα για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στη θέση του Ψυχογιού.
55΄Πολύ καλή απόκρουση του Γιακούποβιτς σε φάουλ του Βιεϊρίνια.
57' Κίτρινη κάρτα στον Τσουκαλά.
65' Κάρτα στον Σολάκη που κέρδισε τη μπάλα με το χέρι.
69' Κλείνουν οι αλλαγές για τους γηπεδούχους. Ο Πλιάγκας στη θέση του Καπετάνου.
72' Ο Βιεϊρίνια αποφεύγει τους πάντες', μπαίνει στην περιοχή αλλά αντί να πλασάρει τον Γιακούποβιτς, προσπαθεί να τον αποφύγει με αποτέλεσμα να καθυστερήσει, να κλειστεί και να χαθεί η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
73' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλάφας στη θέση του Τσουκαλά.
77'-Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Σε βαθύ γέμισμα στην περιοχή του Γιακούποβιτς ο Ζαραδούκας σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι πριν τον Κουτσιανικούλη. Την παράβαση υπέδειξε στον Σιδηρόπουλο ο βοηθός του.
78'-Απόκρουση πέναλτι: Ο Γιακούποβιτς πέφτει στη δεξιά του γωνιά και αποκρούει το πέναλτι του Σαλπιγγίδη. Παραμένει το Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-2.
83' Κλείνουν οι αλλαγές και για τον Χάβο. Ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Κουτσιανικούλη.
85' Κίτρινη και στον Σανκαρέ.
87'-ΓΚΟΛ: Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3. Σκόρερ ο Σαλπιγγίδης. Ο «Σάλπι» παίρνει εκδίκηση για το χαμένο πέναλτι. Ο Μουσλίμοβιτς βρήκε με μπαλιά τον Έλληνα επιθετικό ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα προ του Γιακούποβιτς και την έστειλε στα δίχτυα.
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων...
21:50 Λήξη αγώνα, Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3. Ο διαιτητής σφυρίζει το τέλος του ματς. Ο διαιτητής δεν επέλεξε να σφυρίξει νωρίτερα παρά το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα ήταν ξανά αποπνικτική.
Δηλώσεις Μπέου μετά τα επεισόδια στο Βόλο
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 1-0 (20 Λίνο)
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 2-0 (43 Βιεϊρίνια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις