ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Απόσυρση αυτοκινήτων 2011... του Αγίου Βαλεντίνου!

Δώρο για τους ερωτευμένους φαίνεται πως προγραμματίζει να κάνει η κυβέρνηση την απόσυρση των αυτοκινήτων, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση να δημοσιεύεται αύριο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόσυρση θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου.
Αν και έχουν ήδη περάσει 46 ημέρες που η απόσυρση παλαιών Ι.Χ. αποτελεί νόμο του κράτους, ακόμη δεν μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς, βάσει του νόμου, το μέτρο της απόσυρσης θα
ξεκινήσει δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πληροφορίες πάντως θέλουν να ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και το μέτρο να ξεκινά τις επόμενες ημέρες.
Το πράσινο φως για να ξεκινήσει η απόσυρση των αυτοκινήτων περιμένουν πρωτίστως οι έμποροι, καθώς η αγορά έχει «παγώσει». Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως αρνητικό ρεκόρ 25ετίας (-63,3%) κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον πρώτο μήνα του 2011, καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 9.736 νέα Ι.Χ. έναντι 26.584 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έχουν σημειώσει πτώση και η έλλειψη ρευστότητας στον κλάδο ενισχύει τις φήμες για λουκέτα.
Οσον αφορά τα διαδικαστικά, θεωρείται δεδομένο πως το παλιό Ι.Χ. πρέπει να κινείται αυτοδύναμα, να έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 αλλά και των παλαιότερων ετών, ενώ η διαδικασία θα είναι όμοια με εκείνη της παλιάς απόσυρσης. Σε όσα Ι.Χ. έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας (προσωρινή ακινησία) θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να πραγματοποιήσουν άρση της ακινησίας, να προμηθευτούν τις πινακίδες κυκλοφορίας και βέβαια να καταβάλουν τα τέλη του 2011.
http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις