ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ανησυχίες για 51 συγχωνεύσεις σχολείων

Παρέμβαση ΕΛΜΕ σε συνάντηση τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσ/νίκη Παρέμβαση σε συνάντηση αιρετών, που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη συμπαράστασή των συγκεντρωμένων δημάρχων και περιφερειαρχών και των συμβουλίων τους, στο θέμα των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολείων σε όλη τη χώρα.
Εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, εισήλθαν στο χώρο της συνάντησης με πανό και παρέδωσαν ενημερωτική επιστολή προς τους αιρετούς των Καλλικρατικών Δήμων, ζητώντας να ενταχθεί το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων στην προσεχή συνεδρίαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Ζήτησαν, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα σε εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ να αναπτύξει το ζήτημα, από το βήμα των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς αυτό άπτεται πλέον της αρμοδιότητας τους (μεταφορά της εκπαίδευσης στους καλλικρατικούς δήμους).
Ακόμη, ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένα σχολείο, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, και να μην υπάρξει τάξη με περισσότερα από 25 παιδιά, καθώς επίσης να υπολογίζεται ως διπλός ο κάθε μαθητής που προέρχεται από περιοχές με μεγάλη μαθητική διαρροή.
Σύμφωνα με στοιχεία των ΕΛΜΕ, στο νομό Θεσσαλονίκης προαναγγέλλονται 51 συγχωνεύσεις και καταργήσεις, ενώ την ίδια στιγμή έχουν μειωθεί περισσότερο από 50% οι χρηματοδοτήσεις για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα πολλά να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα για την θέρμανσή τους.
Το απόγευμα, οι ΕΛΜΕ προγραμματίζουν παρέμβαση για το ίδιο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις