ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ταξί... προξενειό!!!

Εκτός από το να πηγαίνει τους πελάτες στον προορισμό τους, ο συγκεκριμένος ταξιτζής ασχολείται ταυτόχρονα με ακόμη μία δουλειά: κάνει "προξενιό" στους πελάτες του! Ο 50χρονος Αιγύπτιος, κύριος Ιμπραϊμ, συλλέγει τα στοιχεία των πελατών του και στη συνέχεια, με την άδειά τους τούς γνωρίζει μεταξύ τους.
Η ιδέα του ταξιτζή από τη Νέα Υόρκη ήρθε όταν μετά από χρόνια στο επάγγελμα, παρατήρησε ότι πολλοί εργένηδες έμπαιναν κι έβγαιναν από το ταξί του. Καθώς με καθέναν απ' αυτούς έπιανε για λίγο κουβέντα, συνειδητοποίησε ότι ανάμεσα στους πελάτες του κάποιοι θα αποτελούσαν πολύ ταιριαστά ζευγάρια, μόνο που πιθανόν να μη συναντιόντουσαν ποτέ! Έτσι, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το κινητό τηλέφωνο, έχει γίνει το μοναδικό γραφείο συνοικεσίων σε τέσσερις ρόδες!Οι υπηρεσίες γνωριμιών που προσφέρει δεν επιβαρύνουν οικονομικά τους πελάτες του. Όταν κάποιος πελάτης μπει στο ταξί, ο κ. Ιμπραϊμ ρωτάει την ηλικία του, το επάγγελμά του και αν παίζει τζόγο (η απάντηση πρέπει να είναι "όχι"). Μετά από τη μικρή αυτή συνέντευξη, μπαίνει στους υποψήφιους "μόνος/η ψάχνει...". Από το "σύστημα" γνωριμιών αποκλείονται οι επιβάτες που είναι βιαστικοί.
Αποκλείονται κι εκείνοι που είναι κάτω των 20 ετών, καθώς κρίνονται ανώριμοι για σοβαρή προσωπική σχέση αλλά και όσοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας κι επιζητούν γνωριμία με πολύ νεότερή τους κοπέλα.
Μετά τη συνέντευξη, λοιπόν, καταγράφει τον αριθμό τηλεφώνου του πελάτη ή της πελάτισσας κι όταν βρει κάποιον/α που νομίζει ότι θα ταίριαζε, καλεί και τους δύο επιβάτες και με την άδειά τους ανταλλάσσει τα τηλέφωνά τους. Τα βασικά του κριτήρια είναι η ηλικία και το επάγγελμα.
Στην πόλη της Νέας Υόρκης θεωρείται πλέον ως το αποκλειστικό club γνωριμιών που όλοι θα ήθελαν να μπουν... αρκεί να μπουν στο ταξί του κ. Ιμπραϊμ. Ως τώρα έχουν γνωριστεί μέσω αυτού αρκετά ζευγάρια. Μια τέτοια γνωριμία είχε και μία δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal, γεγονός που αποτέλεσε και αφορμή για τη σύνταξη του άρθρου.
Ο κ. Ιμπραϊμ είναι γενικά ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος μαζί με τους αριθμούς τηλεφώνου των επιβατών καταγράφει και την ημερομηνία γέννησής τους ώστε να τους στέλνει μηνύματα για χρόνια πολλά στα γενέθλιά τους! Την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου μοιράζει στις ελεύθερες επιβάτισσες τριαντάφυλλα και τα Χριστούγεννα διακοσμεί ανάλογα το ταξί του με τούφες βαμβακιού και λαμπάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις