ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τροφές που κόβουν την όρεξη!

Για την απώλεια βάρους, ισχύει μια απλή «εξίσωση»: πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε. Για να χάσετε βάρος πιο γρήγορα λοιπόν, μειώστε την πρόσληψη θερμίδων. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά υγιεινά τρόφιμα που μπορούν να περιορίσουν την όρεξη φυσιολογικά, τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες που δεν εμποδίζουν να ακολουθήσετε το πρόγραμμα διατροφής που έχετε θέσει. 
Δείτε μερικά από αυτά...
Μήλο: ένα μήλο την ημέρα, όχι μόνο. κάνει το γιατρό πέρα, αλλά επίσης κρατά και την πείνα μακριά. Τα μήλα, δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες και λίπος, αλλά επίσης καταστέλλουν την όρεξη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, διότι διευρύνονται στο στομάχι σας, οπότε χρειάζεται λιγότερη τροφή για να ικανοποιηθεί η πείνα σας.
Βρώμη: η βρώμη είναι μια ακόμη πλούσια σε φυτικές ίνες τροφή, που περιέχει καλούς υδατάνθρακες που καίγονται αργά κι έτσι σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι.
Κουκουνάρι: οι σπόροι του κουκουναριού, καταστέλλουν την όρεξη, εξαιτίας μιας ουσίας που περιέχουν, που ονομάζεται πινολενικό οξύ και η οποία στέλνει σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο, μειώνοντας την επιθυμία για πρόσληψη τροφής.
Λιναρόσπορος: Εκτός του ότι αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών, οι λιναρόσποροι είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
Νερό: Αν πεινάτε πολύ, πιείτε νερό. Δεν έχει καθόλου θερμίδες και είναι ίσως ό,τι καλύτερο για να καταστείλετε την όρεξή σας. Αν πίνετε νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και όταν αισθάνεστε πεινασμένοι, «ξεγελάτε» τον εγκέφαλο, ώστε να νομίζει ότι το στομάχι είναι πλήρες.
Μια πρόσφατη μελέτη σε ανθρώπους που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν 2 φλιτζάνια νερό πριν από τα γεύματά τους, έχασαν περίπου 7 κιλά σε 12 εβδομάδες, σε σύγκριση μ' εκείνους που δεν έπιναν νερό και έχασαν 5 κιλά.
Πράσινο τσάι: το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του και τα πλεονεκτήματά τους.
Μαύρη σοκολάτα: αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Από όλα τα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα σας αρέσει περισσότερο.
Προτιμήστε λοιπόν να τρώτε τις παραπάνω τροφές που «κόβουν» την όρεξη, ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις