ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

10.667 προσλήψεις το 2011 με πολύ αυστηρά κριτήρια!!!

Προσλήψεις μόνον σε νευραλγικούς τομείς και με αυστηρά κριτήρια...
τα οποία προσδιορίζονται σε κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, θα γίνουν μέσα στο 2011, σε απόλυτη εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε... πέντε αποχωρήσεις κι αφού συνυπολογισθούν οι μετατάξεις στο Δημόσιο.
Mε δεδομένο ότι μόλις το 30% των 16.000 αιτημάτων των υπουργείων και των φορέων προς το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να εγκριθεί, θα προηγηθεί η κάλυψη των θέσεων σε νοσηλευτικό - ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, ένστολους, οικονομικές υπηρεσίες και στη Δικαιοσύνη.
Προτεραιότητα
Τα υπουργεία και οι φορείς που έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη 6.527 θέσεων προσωπικού είναι αναλυτικά: οι τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΣΕΠΕ), η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι ΟΤΑ, κυρίως οι τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας και οι παιδικοί σταθμοί.
Καθώς αποχώρησαν το 2010 λόγω συνταξιοδοτήσεων 53.335 υπάλληλοι, η δυνατότητα νέων διορισμών είναι 10.667, αριθμός στον οποίο πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις. Οι μετατάξεις που θα γίνουν το 2011 από ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ υπολογίζονται σε 2.700, ενώ έχουν προγραμματιστεί από τον ΟΑΣΑ 1.440 μετατάξεις επιπλέον.
Συνολικά, δεν θα ξεπεράσουν τις 4.140, με συνέπεια ο αριθμός των νέων προσλήψεων να περιορίζεται στις 6.527. Οι εγκρίσεις πρόσληψης συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου μειώνονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010 και αναμένεται να φθάσουν τις 55.000.
Οι ανάγκες των φορέων θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από: Αποφοίτους όλων των παραγωγικών σχολών του Δημοσίου, όπως, Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων), Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Το προσωπικό που θα μεταταγεί από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στις υπηρεσίες του στενού δημόσιου, με εξαίρεση τις μετατάξεις του «Καλλικράτη» στους ΟΤΑ. Επιτυχόντες σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μέχρι τις 31/12/09. Επιτυχόντες σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μετά την 01/01/2010.
Πέντε είναι τα κριτήρια για την επιλογή των υπηρεσιών που θα προηγηθούν για την κάλυψη κενών θέσεων: Ο αριθμός αποχωρήσεων το 2011 εξειδικευμένου προσωπικού που εκτελούσε καθήκοντα συναφή με τους τομείς προτεραιότητας. Οι νέες αρμοδιότητες που έχουν προκύψει στην υπηρεσία ή στον φορέα για τις οποίες απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Μετά την κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία θα γίνεται η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις