ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ζύγιζε 215 κιλά και ήταν η κύρια διαφημιστική ατραξιόν εστιατορίου

Όταν είσαι 215 κιλά και ...καταναλώνεις αδιάκοπα ό,τι πιο λιπαρό μπορούσε να φανταστεί ανθρώπινος νους, τότε το να πεθάνεις από... πνευμονία στα 29 σου χρόνια, πώς να το κάνουμε, είναι ειρωνεία.
Θύμα μιας τέτοιας έπεσε και ο Μπλερ Ρίβερ, εκπρόσωπος του εστιατορίου έτοιμου φαγητού "Heart Attack Grill" (Ψησταριά "Έμφραγμα"!) που βρίσκεται στην Αριζόνα.

Ο Ρίβερ είχε αναλάβει την προώθηση του συγκεκριμένου φαστφουντάδικου που φημίζεται για τα πολύ υψηλών θερμίδων γεύματά του, περιλαμβάνοντας ανάμεσα στα άλλα ιδιατέρως λιπαρά χάμπουργκερ, μιλκσέικ με βούτυρο και πατάτες τηγανισμένες σε λαρδί.

Και παρότι, όπως φαίνεται κι απ' τη σωματοδομή του, το "τιμούσε" το μαγαζί, τελικά δεν ήταν αυτό που τον "σκότωσε", αλλά μια γρίπη που εξελίχθηκε σε πνευμονία.

Ο ιδρυτής του εστιατορίου Τζον Μπάσο, μίλησε για τον "αγαθό γίγαντα", λέγοντας πως ήταν πολύ περισσότερα από το ρόλο που υποδυόταν για χάρη του εστιατορίου.

Τον χαρακτήρισε μια "ευρηματική ιδιοφυία" με ξεχωριστές ιδέες. Ανάμεσα σ' αυτές και η επιγραφή έξω απ' τις εισόδους του εστιατορίου που απευθυνόταν ευθέως στον πελάτη: "Φύγε από δω! Αν μπεις σ' αυτό το μέρος, πρόκειται να σε σκοτώσει".

Επίσης, έπειτα από πρόταση του Ρίβερ είχε καθιερωθεί και το δωρεάν γεύμα στο κατάστημα, για όποιον ζύγιζε πάνω από 159 κιλά!

Ο θάνατος του Ρίβερ, μπορεί να λυπεί τους ανθρώπους που τον γνώριζαν, μεταξύ αυτών και τον Μπάσο, απ' την άλλη όμως βέβαιο είναι πως θα τονώσει τη φήμη -και κατά συνέπεια και την πελατεία- του φαστφουντάδικου που προσφέρει χωρίς δισταγμό ακόμη και μερίδες των 8.000 θερμίδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις