ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο ασκός του Αιόλου για το Alter, θα σηκώσει θύελλα!

"Βόμβα" μεγατόνων για το Alter, με επιστολή που φέρεται... να απέστειλε ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Κουρής προς τις μητρικές διαφημιστικές εταιρείες του εξωτερικού, που τα παραρτήματά τους στην Ελλάδα έχουν «προαγοράσει» χρόνο στο τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η ΑΞΙΑ" στην επιστολή του ο κ. Κουρής ζητάει από τις πολυεθνικές εταιρείες να διενεργήσουν έρευνα ως την προαγορά τηλεοπτικού χρόνου στον σταθμό Alter, με δέλεαρ τις περίφημες "επιστροφές".

Μία τακτική σύμφωνα με την οποία οι διαφημιστικές δίνουν τα πακέτα σε εκείνον που θα τους "τάξει" μεγαλύτερη επιστροφή, δηλαδή από τα Χ ευρώ που θα παρει το μέσο ενημέρωσης, ένα ποσό θα "επιστρέψει" στο ταμείο του διαφημιστή, είτε σε χρήμα, είτε σε διαφημιστικό χρόνο!

Ο κ.Κουρής - σύμφωνα με την εφημερίδα- , θέτει θέμα εάν αυτές οι πρακτικές είναι νόμιμες με τη νομοθεσία των χωρών των μητρικών εταιριών ενώ τονίζει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί από τα στελέχη τους αδικήματα, τόσο ποινικά όσο και φορολογικά.

Επιπλέον, ζητάει να διερευνηθεί πώς καταγράφονται αυτές οι "επιστροφές" και ποια είναι η προσωπική περιουσία των μετόχων των διαφημιστικών εταιριών.

Εν αναμονή των απαντήσεων και κυρίως των διαψεύσεων εκ μέρους των διαφημιστικών εταιρειών -αν δεν ισχύουν τα παραπάνω- η τηλεοπτική αγορά κάνει λόγο για προκαταβολές ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει η διοίκηση του σταθμού- κάτι που αν αληθεύει αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια σωτηρίας του, η οποία πάντως συνεχίζεται. Και αυτό γιατί, αυτομάτως θα σημαίνει ότι το Alter, θα πρέπει για τους επόμενους μήνες να εκπέμπει πρόγραμμα... δωρέαν, τη στιγμή μάλιστα που οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του παραμένουν απλήρωτοι!

Επιπλέον, δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί συνολικά ο χώρος της διαφημιστικής αγοράς στην Ελλάδα, κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών- μία έρευνα που απαιτεί πολιτική τόλμη και βούληση αφού τα συμφέροντα είναι τεράστια!

Στο Alter πάντως οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά και κατάθεση ασφαλιστικών μετρων ενώ γίνονται σκέψεις και για επισχέσεις εργασίας.

Οπως ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι, ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα, με την 24η Μαρτίου να είναι η τελευταία ημέρα ανοχής- αφού σύμφωνα με την δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού κ.Κώστα Γιαννίκου προς τα σωματεία των εργαζομένων, τότε θα καταβληθούν μισθοί 3 μηνών (!).

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις