ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Αγοράζει το Alter ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Δραματικές προβλέπονται -δυστυχώς- οι εξελίξεις για το Αλτερ οι εργαζόμενοι του οποίου είναι τώρα 3 μήνες απλήρωτοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ απο εργαζόμενους του καναλιού. οι οποίες μόλις ξημερώσει η μέρα θα διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύουν ή όχι, οι ιδιοκτήτες του καναλιού σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99 περί πτώχευσης...
Με αυτό τον τρόπο ο πονηρός Κεφαλλονίτης με τον συνεταίρο του γιού του θα εγκαταλείψουν χωρίς απώλειες το κουφάρι ενός καναλιού, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις και χρεωστούμενους μισθούς.
Μόλις αποφανθούν οι δικαστές του Πρωτοδικείου για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99 αυτομάτως θα αναλάβουν τα ηνία οι τράπεζες που είναι και οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρίας. Δηλαδη ουσιαστικά το κανάλι -ή για την ακρίβεια ότι θα έχει απομείνει απο το κανάλι καθώς ακούγεται οτι ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί στο Real TV- θα περάσει στα χέρια των τραπεζών.
Οι ίδιες πληροφορίες εμπλέκουν στο σενάριο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που πρόσφατα αποσύρθηκε απο το μετοχικό σχήμα του ΣΚΑΙ. Λένε λοιπόν οτι ο Μαρινάκης θα αγοράσει σε «καλή τιμή» το πλειοψηφικό πακέτο του πτωχευμένου Αλτερ, απολύτως καθαρό απο χρέη και υποχρεώσεις. Εννοείται οτι σε αυτή την περίπτωση η στελέχωση του καναλιού θα γίνει απο την αρχή και με πρόσωπα της επιλογής των νέων μετόχων.
Στην άλλη όχθη ο Κεφαλλονίτης θα έχει γλιτώσει απο χρέη 600 εκατομμυρίων ευρώ και θα έχει ισχυροποιήσει ένα κανάλι με μηδενική τηλεθέαση (Κοντρα) το οποίο μάλιστα θα μετονομάσει σε Real tv προκειμένου να ολοκληρωθεί ο όμιλος της REAL. Φυσικά για να ολοκληρώσει το σχέδιο του έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή και συναίνεση του γνωστού άνκορμαν και συνεταίρου του γιού του.
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή ο Γιώργης που δεν θα χρειαστεί να ξαναπουλήσει ολόκληρη τη σοδειά του περγαμόντο για να πληρώσει τα «γαμ…κα» του χοντρού και της παρέας του που τσέπωναν χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για να κάνουν τους αρχι…συντάκτες.
Την ίδια ώρα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να μπλοκάρουν την υπάγωγή στο άρθρο 99 της εταιρίας συγκεντρώνοντας υπογραφές για να προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας καταθέτοντας ταυτοχρόνως και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μπλοκάρουν την εκποίηση οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
Με δεδομένη την …ταχύτητα που λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη καταλαβαίνουμε όλοι τον Γολγοθά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων που θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους ελπίζοντας οτι κάποα στιγμή στο απώτερο μέλλον θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις