ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Οδικές πινακίδες και στα Τουρκικά;

Μετά τις εξετάσεις στα Τουρκικά για Δίπλωμα οδήγησης των Μουσουλμάνων, πάμε μήπως και σε αλλαγή γραφής των οδικών πινακίδων στην Θράκη; - Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ετοιμάζει πανηγυρική υποδοχή στον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.
Για τις 8 Μαρτίου ορίστηκε τελικά η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Ο Τούρκος υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στη Θράκη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στη μουσουλμανική μειονότητα, η οποία του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή, ενώ η ελληνική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.
Μέχρι στιγμής, η Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνους αναφορικά με την επίσκεψη του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και στενού συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι το κυρίως πρόγραμμα της επίσκεψης του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
'Όσον αφορά την ατζέντα των συναντήσεών του στην Αθήνα, αυτή θα περιλαμβάνει τις διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα, το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, το Κυπριακό αλλά και την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με πληροφορίας θα μεταβεί οδικώς στη Θράκη.
Πανηγυρικής υποδοχή ετοιμάζει από την πλευρά του το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Και το ερώτημα που η λαϊκή παροιμία εύστοχα θέτει είναι: τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;
Μπορεί η ελληνική πλευρά να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να δηλώνει σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά, πλην όμως η ανησυχία είναι μεγάλη.
Δεν είναι μονάχα το επικοινωνιακό κομμάτι της επίσκεψης του Νταβούτογλου στην περιοχή, το οποίο ασφαλώς και θα έχει στηθεί στην εντέλεια από τους γνωστούς προπαγανδιστές της Τουρκίας και επίσης θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Είναι και η ουσία της περιοδείας του δηλαδή οι επαφές, οι συνομιλίες, οι κατευθύνσεις που θα δώσει, αλλά και βέβαια δηλώσεις που θα κάνει.
Διπλωματικές πηγές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της αμοιβαιότητας με την Ελλάδα στο θέμα των μειονοτήτων, επαναλαμβάνοντας τις τουρκικές θέσεις για απευθείας εκλογή των μουφτήδων από τη μειονότητα, καθώς και για ενίσχυση των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη.
Εν τω μεταξύ, εδώ στην Θράκη, πληθαίνουν τα σχόλια για τις εξετάσεις των Μουσουλμάνων, που όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο χωριό Δημάριο Ξάνθης, θα γίνονται πλέον στην τουρκική γλώσσα.
Έτσι λοιπόν σχολιάζεται ευρέως πως οι Μουσουλμάνοι, έχουν πλέον δικαιολογία να απαιτήσουν την αλλαγή γραφής στις οδικές πινακίδες της Θράκης, για να αναγράφονται και αυτές στην τουρκική γλώσσα.
Το θέμα μπορεί να φαίνεται αστείο, όμως έτσι η Άγκυρα με τις επίμονες απαιτήσεις της και με τις συνεχεία υποχωρήσεις των Ελληνικών Κυβερνήσεων, ξεφτιλίζει σιγά-σιγά την Ελληνικότητα της Θράκης.
Κι όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι σίγουρα τυφλός.
πηγή elthrakι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις