ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Βαγγέλης Μαρινάκης: Από μικρός είχε πάθος με τον Ολυμπιακό!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε αφεντικό του Ολυμπιακού αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ από τον Σωκράτη Κόκκαλη
Το περασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε αφεντικό του Ολυμπιακού αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ από τον Σωκράτη Κόκκαλη
Από μικρός είχε πάθος με τον Ολυμπιακό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, κάπου στο 1982, θα βρούμε έναν πιτσιρικά 15 χρόνων, πραγματικό επαναστάτη και... βαμμένο Ολυμπιακό, ο οποίος αψηφούσε τα γράμματα προκειμένου να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Βαγγέλης Μαρινάκης το όνομά του. Γιος του τότε γενικού αρχηγού των «ερυθρολεύκων», Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε φέρει τον Νίκο Βαμβακούλα στον Πειραιά από την ομάδα του Λαυρίου.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τα πάντα για να παρακολουθεί διά ζώσης τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ακόμα και κοπάνες από το σχολείο του. Μάλιστα σε ένα ματς για το Κύπελλο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που είχε διεξαχθεί στη Λεωφόρο, δεν δίστασε να... μπει στη φωτιά και να πλακωθεί στο ξύλο. Τόσο για χάρη του πατέρα του, τον οποίο έβριζαν, όσο και για χάρη της ομάδας του.

Γέννημα-θρέμμα του Πειραιά...
Το πατρικό του βρισκόταν στη Μαρίνα της Ζέας, ενώ ήταν από τα παιδιά που του άρεσε ο κόσμος των επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ακολουθούσε τον πατέρα του σε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό. Εκείνη την εποχή, όταν ήταν ακόμη μικρός, γνώρισε και τον μετέπειτα αδερφικό του φίλο. Ο Διαμαντής Πατέρας έστελνε τα καράβια του για επισκευή στη μονάδα του Μιλτιάδη Μαρινάκη και εκεί γνωρίστηκαν τα δύο τους παιδιά. Εκτοτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Νικόλας Πατέρας ήταν αχώριστοι. Μπορεί να... πλακώνονταν για τις ομάδες τους, αλλά στις περισσότερες δραστηριότητες ήταν μαζί. Ακόμα και στους αγώνες της ιστιοπλοΐας, όπου παίρνουν μέρος μαζί με τα παιδιά τους, ενώ και τα σπίτια τους βρίσκονται πολύ κοντά.

Χρηματοδότηση
Το πάθος του Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο. Από την εποχή που παρακολουθούσε ως οπαδός την ομάδα είχε καημό να ηγηθεί του αγαπημένου του συλλόγου. Το όνομά του έγινε περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό το 2006. Οταν και συζητούσε την ανάληψη της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Μάλιστα, είχε εγγυηθεί τότε ελάχιστο προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ για κάθε χρονιά! Ποσό πραγματικά εξωφρενικό για τα δεδομένα που επικρατούσαν. Βέβαια στην πορεία η ομάδα πήγε στα χέρια των αδερφών Αγγελόπουλων και ο Μαρινάκης στράφηκε στο βόλεϊ. Εγινε ο χρηματοδότης της ομάδας για έναν χρόνο, ενώ συνέχισε να δίνει χρήματα στο ΤΑΠ με αποκορύφωμα τη μεταγραφή του Ιβάν Μίλκοβιτς.
Βέβαια, ο μεγάλος καημός του ήταν το ποδόσφαιρο. Και η ΠΑΕ. Αλλωστε, κάθε εβδομάδα βρισκόταν στη σουίτα του στο «Γ. Καραϊσκάκης» μαζί με τον γιο του, Μιλτιάδη. Κάτι που έγινε το περασμένο καλοκαίρι... Ο Μαρινάκης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και βάδισε στα χνάρια του πατέρα του, όταν μαζί με άλλους 10 εφοπλιστές (προεδρεύοντος του Σταύρου Νταϊφά) είχαν δημιουργήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Μέσα σε έναν χρόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει φέρει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αν και τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Φάληρο μόνο καλό δεν έκαναν στην εικόνα του. Να σημειωθεί ότι είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη, αδερφή του εφοπλιστή Γιώργου Κασσιώτη, και έχει δύο παιδιά: τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη...

Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ
Αυτή τη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαθέτει 16 τάνκερ τα οποία είναι ναυλωμένα από εταιρείες όπως η BP, η Morgan Stanley και η OSG Group, ενώ στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας κατασκευάζονται κι άλλα πλοία, με στόχο τη δημιουργία στόλου 53 πλοίων. Οι εταιρείες του είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δεν... καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση.

Πήγε σε δημόσιο σχολείο
Ο πατέρας του δεν ήθελε να στείλει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο, παρά την οικονομική άνεση που υπήρχε στην οικογένεια. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πέρασε τα μαθητικά του χρόνια σε δημόσια σχολεία, ύστερα από επιθυμία και προτροπή του πατέρα του, Μιλτιάδη. «Ο πρωταγωνιστής στη ζωή είσαι εσύ», του έλεγε συνέχεια. Σήμερα μπορείτε να δείτε τον Μαρινάκη σε κάποια ψαροταβέρνα στη Φρεαττύδα να απολαμβάνει φρέσκο ψάρι ή στο Κολωνάκι για χάρη του... σούσι.

Καλεί τους καλλιτέχνες
Διαθέτει πολύ καλές σχέσεις με τους καλλιτέχνες και δεν διστάζει να τους καλεί σε κάποια εκδήλωση που θα διοργανώσει. Στη δεξίωση που ακολούθησε της βάφτισης του γιου του στο Island, είχε καλέσει τον Σάκη Ρουβά (!), ο οποίος τραγούδησε για δύο ώρες προς τιμήν των 500 καλεσμένων του. Μάλιστα ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες της ροκ όπερας «Μάλα» την οποία είχαν ανεβάσει το 2002 οι Νίκος Καρβέλας και Αννα Βίσση.

Φίλος, αλλά και κουμπάρος
Ο Β. Μαρινάκης είναι κουμπάρος με την Ντ. Μπακογιάννη, αφού την πάντρεψε με τον Ισίδωρο Κούβελο. Η φιλία του με την πρώην υπουργό Εξωτερικών και ιδρύτρια του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» συνδυάζεται από τις άριστες σχέσεις που είχαν ο Κων. Μητσοτάκης με τον πατέρα του, Μ. Μαρινάκη. Μάλιστα, ο πατέρας του είχε δραστηριοποιηθεί ενεργά με την πολιτική ως μέλος της ΝΔ, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής Πειραιά και Νήσων το 1989. Είχε συμμετάσχει στη Βουλή όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Τζαννετάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις