ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Βραβεύτηκε μαθητής έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνα

Ένας μαθητής της β' τάξης Λυκείου, έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνα… βραβεύτηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για την επίδοσή του σε διαγωνισμό, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες.
  Ο ίδιος μαθητής βραβεύτηκε και πέρυσι, από την Εγκληματολογική Εταιρεία, που βραβεύει τους μαθητές με βάση το τρίπτυχο “καλοί βαθμοί, χωρίς απουσίες και καλή συμπεριφορά”.
Ο 21χρονος μαθητής, του οποίου το όνομα και η καταγωγή δεν έγιναν γνωστά, προέρχεται από χώρα του ανατολικού μπλοκ και είναι στη φυλακή, γιατί σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου του βρέθηκε μια ατυχή στιγμή σε χώρο που δεν έπρεπε να βρεθεί.
“Οργανώσαμε μια μικρή τελετή μέσα στη φυλακή παρουσία του διευθυντή και όλων των μαθητών για να ανακοινώσουμε την επιτυχία του και να του δώσουμε το βραβείο του.
Συγκινημένο το παιδί, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συμμαθητών του, ενώ ο διευθυντής των φυλακών τού έκανε και ένα συμβολικό δώρο 100 ευρώ για τη διάκριση”, δήλωσε την επόμενη μέρα της απονομής του, ο καθηγητής του.
Το σχολείο των Φυλακών Αυλώνα μετράει ήδη 11 χρόνια ζωής.
Στο σχολείο είναι εγγεγραμμένοι 283 μαθητές, όμως όσοι φοιτούν πραγματικά ανέρχονται σε 150, ενώ στο δημοτικό φοιτούν περί τους 80. Οι αλλοδαποί υπερτερούν, κυρίως είναι Αλβανοί. Η αναλογία αλλοδαπών- Ελλήνων είναι 50-50.
“Κάθε παιδί έχει και τη δική του ιστορία. Μέσα στο σχολείο αυτό, που μπορεί να είναι και το σχολείο της ελπίδας, υπάρχουν βασανισμένες ψυχές που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, κι αυτήν πιστεύω πως πρέπει όλοι να τη δώσουμε”, δήλωσε στην "Ελευθεροτυπία" ο λυκειάρχης του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις