ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κίνα: Βράζουν αυγά σε ούρα...και τα προσφέρουν ως σπεσιαλιτέ!!!

Μόνο αηδία προκαλεί η αποκάλυψη για μια συνήθεια των Κινέζων σεφ στην κουζίνα. Βράζουν αυγά σε ούρα μικρών παιδιών και τα προσφέρουν ως σπεσιαλιτέ.
Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η εν λόγω συνταγή διενεργεί ως φάρμακο εναντίον των πυρετών και της υπνηλίας. Η πιο πάνω συνταγή συναντάται στην πόλη Dongyang, στην επαρχία Zhejiang στην Ανατολική Κίνα. Όπως δημοσιεύθηκε, τα αυγά βράζονται μέσα σε ούρα που συλλέγονται από μικρά παιδιά διαφόρων σχολείων.
Ο σεφ Lu Ming δηλώνει για την συνταγή: “Τα ούρασυγκεντρώνονται από τα τοπικά σχολεία. Τα καλύτερα προέρχονται από τα αγόρια κάτω των 10 ετών. Ουρούν σε κουβάδες και τα συλλέγουμε φρέσκα κάθε μέρα”.
Σύμφωνα με τον πιο πάνω σεφ τα αυγά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. “Τα αυγά είναι εύγευστα και υγιεινά. Σταματούν πυρετούς και σε βοηθούν να συγκεντρωθείς διώχνοντας την υπνηλία”, υποστηρίζει.
Η συνταγή είναι εύκολη. Τα αυγά απλά βράζονται στα ούρα, πρώτα με το τσόφλι, ενώ την επόμενη μέρα αφήνονται στα ούρα χωρίς το τσόφλι. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζονται και είναι έτοιμα για κατανάλωση όπως είναι.
trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις