ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Ιαπωνία ζητάει βοήθεια για την πυρηνική κρίση!!!

Καθώς, η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία μαίνεται…το Τόκιο ζήτησε και επίσημα τη συμβολή της Διεθνής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) του ΟΗΕ και την αποστολή ομάδας ειδικών μετά τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, δήλωσε τη Δευτέρα (14/03), ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Γιουκίγια Αμάνο.
“Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την υπηρεσία την αποστολή ειδικών. Συζητούμε με την Ιαπωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες", τόνισε ο Αμάνο, ενώ πρόσθεσε πως “οι ιαπωνικές αρχές εργάζονται όσο πιο σκληρά μπορούν, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στους πυρηνικούς τους σταθμούς και να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.”
Να σημειωθεί πως η ΙΑΕΑ, είχε ήδη προτείνει από την Παρασκευή (11/03), τη βοήθειά της στην Ιαπωνία.
Ο Αμάνο προσέθεσε ότι ο πολύ ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν προβλήματα και πλημμύρισαν πυρηνικούς σταθμούς στην Ιαπωνία, αλλά σημείωσε ότι το κέλυφος των αντιδραστήρων των σταθμών αυτών παραμένει ανέπαφο και η διαρροή ραδιενέργειας ήταν περιορισμένη.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, μειώθηκε εκ νέου το επίπεδο του νερού στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, και έτσι οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου ανέβηκαν στην επιφάνεια.
Αν οι ράβδοι καυσίμου δεν ψυχθούν, υπάρχει ο κίνδυνος τήξης τους και ως εκ τούτου θα προκληθεί βλάβη στον πυρήνα του αντιδραστήρα.
“Το επίπεδο του νερού, το οποίο εξυπηρετεί στην ψύξη, ξανακατέβηκε λόγω της εξάτμισής του, η οποία οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας” εξήγησε ειδικός στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από το φονικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και των τσουνάμι που ακολούθησαν ξεπερνούν τους 5.000 με τις αρχές να έχουν βρει τουλάχιστον 2.000 πτώματα στις ακτές της επαρχίας Μιγιάγκι.
Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000, ενώ το ιαπωνικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 72.945 κτίρια καταστράφηκαν ή κρίθηκαν μονίμως ακατάλληλα για χρήση μετά το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η κρίση στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα έχει αλλάξει τον κόσμο και έχει θέσει υπό αμφισβήτηση αυτό που μέχρι σήμερα θεωρείτο ασφαλές και διαχειρίσιμο.”
Χώρες, οι οποίες προγραμματίζουν εγκατάσταση νέων μονάδων, ανακοινώνουν επανεξέταση των παραμέτρων ασφαλείας, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις τονίζουν ότι είναι πλέον αυταπόδεικτη η επικινδυνότητα αυτής της λύσης στο πρόβλημα της ενεργειακής ασφάλειας.
Να σημειωθεί πως τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί πεζοναύτες, ενώ περίπου 590.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
"Περίπου 380.000 άνθρωποι έφυγαν από τις πληγείσες περιοχές και κατέφυγαν σε 2.050 καταφύγια", ανακοίνωσε το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).
"Οι αρχές μετακίνησαν επίσης 210.000 ανθρώπους που κατοικούσαν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα", προσθέτει το Ocha.
Οι επτά άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις, εντοπίστηκαν, ενώ οι έξι από αυτούς είναι τραυματισμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις