ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας!!! Παραλίγο τραγωδία λόγω υπνηλίας!!!

Ένας αμερικανός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε αξιωματούχους που ...διεξάγουν έρευνα στις ΗΠΑ, ότι δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.
«Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο...
ελεγκτής δεν φρόντισε όπως ήταν ευθύνη του, να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη». Αυτό δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο οποίος
έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βετεράνο ελεγκτή που έχει συνολικά 20 χρόνια προϋπηρεσία και τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Το συμβάν σημειώθηκε την τετάρτη, τα πληρώματα δύο αεροσκαφών που εκτελούσαν πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines,
δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον ποιο διάδρομο έπρεπε να προσεγγίσουν και άδεια να προσγειωθούν. Τελικά ήλθαν σε επικοινωνία με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε κοντινή εγκατάσταση της πολιτικής αεροπορίας και τα δυο αεροσκάφη προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan.
Παρ' όλ' αυτά, το συμβάν σε ένα αεροδρόμιο πολύ κοντά στο Πεντάγωνο, πλάι στον ποταμό Πότομακ και αντίκρυ στο Λευκό Οίκο εξόργισε πολλούς στην Ουάσινγκτον, όπου υπάρχει αυξημένη ευαισθησία όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο ελεγκτής, που έχει βαθμό επιτηρητή, είπε στους ερευνητές, ότι αποκοιμήθηκε εν ώρα καθήκοντος και πρόσθεσε ότι εργαζόταν για τέταρτη συνεχή νύχτα. Σημείωσε μάλιστα, ότι ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις