ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Super League: Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 (videos)

Στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι έκαναν το «12 στα 12» στο Φάληρο, σημείωσαν στην επανάληψη οι Modesto (47’), Pantelic (58’), Mirallas (65’). Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης έχασε πέναλτι με τον Leal και ταυτόχρονα την ευκαιρία να προηγηθεί.
Μετά από ένα αναγνωστικό πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενούμενων με τον Μανιάτη στο 12’, ο οποίος όμως σούταρε απογοητευτικά άουτ. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ δύο λεπτά αργότερα (14’) με τον Rommedahl, όμως το δυνατό σουτ του Δανού δεν βρήκε στόχο. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έχασαν νέα καλή ευκαιρία στο 20’, όμως ο Βέλγος Mirallas με σουτ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Δασκαλάκη. Πρώτη επίσκεψη του Εργοτέλη στην περιοχή του Pardo στο 27’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Verpakovskis δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει. Δύο λεπτά αργότερα οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι σε άγαρμπο μαρκάρισμα του Zairi στον Λετονό επιθετικό. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Leal, όμως ο Βέλγος γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τη μπάλα. Στο 40’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να ζητήσουν πέναλτι, όταν ο Mirallas έπεσε μέσα στην περιοχή των Κρητικών ύστερα από μαρκάρισμα του Φραγκουλάκη, όμως ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 45’, όταν ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Εργοτέλη, η μπάλα κόντραρε μετά από σουτ του Holebas, στρώθηκε στον Mellberg, ο οποίος από το ύψος της περιοχής δεν κατάφερε να σκοράρει.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η επανάληψη για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στο 47’ ο Modesto έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη, ανοίγοντας έτσι το σκορ. Με την ψυχολογία στα ύψη οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στη συνέχεια και για ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να καθαρίσουν το παιχνίδι και το σημείωσαν στο 58’ με τον Pantelic. Τα πράγματα από εκεί και έπειτα έγιναν πιο απλά για τους γηπεδούχους που έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν άνετα στο 3-0 στο 65’ με τον Mirallas. Οι Πειραιώτες μάλιστα στο 71’ βρέθηκαν κοντά στο 4-0, όμως ο Rommedahl δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, καθώς το σουτ του έφυγε άουτ. Η τελευταία άξια αναφοράς φάση του παιχνιδιού, σημειώθηκε στο 87’ και ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Φραγκουλάκης σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαιτέρως τον Pardo. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την δωδέκατη σερί νίκη του φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος στο «Καραϊσκάκη».
Σκόρερ: 47’ Modesto, 58’ Pantelic, 65’ Mirallas
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τουμπακάρης (Αθηνών)
Κίτρινες: Αλεξόπουλος, Φραγκουλάκης
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ernesto Valverde): Pardo, Μανιάτης, Παπαδόπουλος (78′ Hurtado), Mellberg, Holebas, Dudu (46′ Ibagaza), Modesto, Zairi (82′ Φετφατζίδης), Rommedahl, Mirallas, Pantelic.
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Hieblinger, Wisio, Αλεξόπουλος, Junior (68′ Σαρρής), Romano (63′ Budimir), Κυριακίδης, Φραγκουλάκης, Leal (63′ Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Verpakovskis.
Δείτε σε video το γκολ του Modesto στο 47’ που έκανε το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 1-0

Δείτε σε video το γκολ του Pantelic στο 58’ που διαμόρφωσε το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 2-0
Δείτε σε video το γκολ του Mirallas στο 65’ που έγραψε το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0
Δείτε σε video και το χαμένο πέναλτι του Leal στο 29’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις