ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Λιάπης: Δεν είμαι ο γαλάζιος υπουργός των 178 εκατ. ευρώ

Ο Μιχάλης Λιάπης, έπειτα από σιωπή πολλών μηνών, εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας πως δεν είναι ο «γαλάζιος» υπουργός με τα 178 εκατ. ευρώ
Τέλος στις φήμες που «κυκλοφορούσαν» τις τελευταίες εβδομάδες...
και τον ταύτιζαν με τον «γαλάζιο υπουργό» που έχει σε τραπεζικό του λογαριασμό 178 εκατομμύρια ευρώ επιχείρησε να δώσει ο κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος, ύστερα από σιωπή πολλών μηνών, εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά τα σενάρια, που αποτυπώθηκαν μάλιστα και σε πρωτοσέλιδο καθημερινής εφημερίδας, «τερατολογίες».
Ο κ. Λιάπης, ενεργώντας ως εκπρόσωπος της οικογένειας Καραμανλή, δήλωσε χθες ότι δεν είναι ο ίδιος ο «γαλάζιος υπουργός» με τις υπέρογκες καταθέσεις και κατέστησε σαφές ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αγωγές και μηνύσεις.
«Ορισμένα δημοσιεύματα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι», τόνισε χαρακτηριστικά, «έχουν ξεπεράσει πια τα όρια της αθλιότητας. Τερατολογούν! Και εμπλέκουν το όνομά μου διακινώντας λάσπη, για να εξυπηρετήσουν προφανείς σκοπιμότητες».
«Με υποχρεώνουν έτσι να καταθέσω αγωγές. Αλλά και μηνύσεις, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι όλοι οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχθεί και είναι στη διάθεση της Βουλής», κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες αγωγές αναμένεται να καταθέσει και το Ιδρυμα Καραμανλή, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που ενέπλεξαν στο θέμα και τον ιδρυτή της ΝΔ, με υπαινιγμούς ότι τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν προϊόν παράνομων πράξεων του «γαλάζιου υπουργού» και δεν αποκτήθηκαν στο σύνολό τους το τελευταίο διάστημα, αλλά παλαιότερα.
Επίσης, όπως εξήγησε στο «Εθνος» στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Κ. Καραμανλής στηρίζει απολύτως τον πρώην υπουργό και εξάδελφό του και «βλέπει» πίσω από αυτήν τη φιλολογία μια προσπάθεια να πληγεί το σύνολο της οικογένειας Καραμανλή.
Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ απέφυγε επιμελώς να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέλει να μείνει «εκτός κάδρου».
Συνεργάτες του, πάντως, διευκρίνιζαν χθες ότι δύο βουλευτές της ΝΔ, οι κ. Γιακουμάτος και Γιαννόπουλος, έχουν ζητήσει εδώ και καιρό -από τη Δικαιοσύνη ο πρώτος και από τη Βουλή ο δεύτερος- να διαλευκανθεί τάχιστα η υπόθεση, προκειμένου να μην «πέφτει» βαριά σκιά πάνω από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις