ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2011: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-3 (video)

Τον πρώτο τίτλο της μετά από εννέα χρόνια πανηγύρισε η ΑΕΚ που επικράτησε 3-0 του
Ατρομήτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2011. Ο Λυμπερόπουλος στο 28΄ ο Baha στο 76΄ και ο Καφές στο 85΄ ήταν οι σκόρερ του αγώνα, με τον Μεσσηήνιο να κατακτά τον παρθενικό τίτλο της καριέρα του.
Η Ένωση μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Λυμπερόπουλος προειδοποίησε στο 26΄ με σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ, ωστόσο στο 28΄ ήταν εύστοχος. Ο Scocco σέντραρε και ο έμπειρος επιθετικός, ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Η αντίδραση των παικτών του Δώνη ήταν σπασμωδική και η καλύτερη στιγμή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στους «κιτρινόμαυρους», με τον Baha να τη σπαταλάει.
O Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο β΄ μέρος και είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Αναστασάκο και Baszscynski να μη βρίσκουν στόχο για ελάχιστα εκατοστά. Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν στο 56΄ με την κεφαλιά του Δέλλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά την επέμβαση του Itandje και έπειτα ο ίδιος να σημαδεύει με σουτ την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στη συνέχεια οι Περιστεριώτες πίεσαν με στόχο την ισοφάριση, αλλά σε μία αντεπίθεση στο 76΄ ο Baha ένα το 2-0. Πέμντε λεπτά πριν το φινάλε ο Καφές έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Σκόρερ: 28΄ Λυμπερόπουλος, 76΄ Baha, 85΄ Καφές
Συνθέσεις
Ατρόμητος: Itandje, Σκόνδρας, Νάστος, Baszscynski, Oliveira (81΄ Sarmiento), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Saganowski (65΄ Brito), Camara (89΄ Sambou), Αναστασάκος
ΑΕΚ: Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Diop, Λαγός, Scocco (32΄ Baha), Λυμπερόπουλος, Blanco (69΄ Καφές)
Το γκολ του Λυμπερόπουλου στο Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-3 (video)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις